Ingredientul secret pe care bucătăresele din Serbia îl pun în pilaf. Cum se prepară cel mai gustos preparat, de fapt
Publicat pe 03.10.2023 la 20:37 Actualizat pe 03.10.2023 la 20:37
Dacă ești în până de idei și nu știi ce să mai gătești, noi îți propunem să încerci o rețetă minune de pilaf sârbesc. Chiar dacă pe internet există multe alte rețete cu ajutorul cărora poți prepara această mâncare, iată că noi îți aducem aici una dintre cele mai consumate rețete de pilaf, care se gătește într-un timp mult. Iată care este ingredientul secret care îi dă gust pilafului!
- Ingredientul magic pe care îl pun sârbii în orez
- Așa vei avea cel mai gustos pilaf
Pilaful este unul dintre cele mai consumate preparate din întreaga lume. Acest fel de mâncare provine din Orientul Mijlociu și Asia Centrală și constă în sotarea boabelor de orez, bulgur sau quinoa în ulei, cu ceapa tocată, apoi gătirea lor acoperite cu apă sau supă, sub capac, la cuptor, timp de un sfert de oră.
Mai mult despre acest fel de mâncare, știm că pilaful se gătește aproape peste tot în lume și, în funcție de tradițiile culinare locale, poate conține o varietate de carne și legume, dar și de condimente.
Ingredientul magic pe care îl pun sârbii în orez
Pentru a prepara un pilaf sârbesc ca la carte, trebuie să știți că există multe variante de pilaf, din Balcani, Turcia, până în Asia Centrală și India, care adaugă carne, fructe și legume, ba chiar înlocuiesc orezul cu alte cereale.
Însă, noi vă împărtășim ingredientul magic pe care îl pun sârbii în orez, și anume uleiul de măsline.
Cea mai bună rețetă de pilaf sârbesc
Ingrediente
- 2 lingurițe de ulei de măsline;
- 1 ceapă galbenă tocată mărunt;
- 2 căței de usturoi tocat;
- 2 morcovi tăiați cubulețe;
- 4 sau 6 pulpe de pui;
- 300 g orez cu bob lung;
- 100 g mazăre mică congelată;
- 2 lingurițe de Vegeta;
2 lingurițe de boia de ardei măcinată;
- 1 linguriță de măghiran;
- sare și piper;
- 6 căni de apă + o cană în plus dacă este nevoie.
Modul de preparare
Pentru a prepara această rețetă de pilaf sârbesc, prima dată trebuie să încălzești uleiul de măsline într-o oală antiaderentă, să adaugi ceapa și să aștepți aproximativ 3 minute până când acesta se înmoaie, amestecând constant. Apoi, adăugați usturoiul tocat și morcovii tăiați în cubulețe și sotați încă 3 minute.
După aceea, umple oala cu 6 căni de apă, adaugă condimentele, vegeta, paprika măcinată, măghiran, sare și piper după gust, dar și cotoarele de pui.
În continuare, se fierbe timp de 20 de minute la foc mediu, cu capacul închis. Totodată, după ce puiul a fiert, scoate-l într-un castron separat și puni-l deoparte, iar asta pentru că îl vei adăuga din nou mai târziu.
În acest timp, în oală, adaugă orezul și mazărea congelată și amestecați până când toate ingredientele sunt distribuite uniform și gătește timp de aproximtiv 15 minute la foc mediu cu capacul închis.
După care, imediat cum orezul s-a fiert, adaugă din nou cotoarele de pui peste pilaf. Ei bine, acum urmează să închizi capacul și să lași să stea timp de 10 minute la foc mic cu capacul închis, iar preparatul este gata.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de pilaf de bulgur cu vinete. Un preparat de post, rapid și delicios