Ingredientul secret pentru cel mai bun bulion de casă. Marii bucătari au dezvăluit secretul
Publicat pe 10.12.2023 la 13:16 Actualizat pe 11.12.2023 la 15:27
Ne aflăm deja în sezonul rece al anului, iar acest lucru este un motiv de bucurie pentru toate gospodinele, căci au încheiat perioada în care puneau fel de fel de bunătăți în cămară pentru lunile reci ale anului. Însă, bucătăresele care nu s-au ocupat până în acest moment de zacuscă trebuie să știe că timpul nu este pierdut. Noi venim cu o rețetă unică de zacuscă de casă.
- Ingredientul secret pentru cel mai gustos bulion a fost dezvăluit
- Trucul pe care îl știu puține gospodine
Zacusca este una dintre cele mai preparate alimente, mai ales în perioada rece a anului. Este preferată de o mulțime de români, iar gospodinele se întrec an de an cu fel de fel de rețete, care mai de care mai sofisticate, pentru a avea parte de un produs ideal.
Ingredientul secret pentru cel mai gustos bulion a fost dezvăluit
Zacusca este un preparat tradițional din bucătăria românească, care poate fi sănătos sau nu, în funcție de ingredientele și modul în care este preparată.
Ingrediente
- 10 kg roșii proaspete;
- 3 linguri cu sare grunjoasă;
- 3 linguri cu zahăr alb;
- ulei de floarea-soarelui;
- o ceașcă mică cu vin roșu.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de bulion de casă, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli cu mare atenție legumele folosite în compoziție. Apoi, trebuie să tai roșiile în cubulețe mici și să le dai prin mașina de pasat sau o sită.
După aceea, este foarte important să pui sucul obținut la fiert la foc mic și să adaugi sarea și zahărul și amesteci compoziția cu o lingură, astfel ca bulionul să nu se prindă de oala în care este gătit.
Ei bine, acesta este momentul în care vei adăuga vinul roșu, care este și ingredientul secret al preparatului de casă. Ține minte că trebuie să adaugi o ceașcă mică de vin după ce sucul de roșii a clocotit de câteva ori.
Mai rămâne doar să oprești focul și să lași oala să se răcească. În final vei observa că bulionul va avea o culoare de roșu închis, moment în care îți vei da seama că este gata.
CITEȘTE ȘI: Când se pune conservantul în bulion. Greșeala care îl strică