Legume trase la tigaie - 3 rețete simple pentru cea mai sănătoasă garnitură
Publicat pe 26.01.2022 la 12:18 Actualizat pe 26.01.2022 la 12:18
Te-ai săturrat de mâncarea grasă și cu număr mare de calorii? Iată cum poți să îți răsfeți papilele gustative cu câteva legume trase la tigaie. Nu doar că au un gust divin, ci sunt și foarte sănătoase. Iată trei moduri în care poți să ai cea mai simplă și bună garnitură!
- Legume trase la tigaie!
- Care este rețeta ta favorită!
Legumele la tigaie pot fi servite fie simple, fără altă mâncare lângă, fie ca și garnitură, de cele mai multe ori alături de carne, fie de pui sau de porc.
Rețete de legume trase la tigaie
Nu, nu este un singur mod în care poți trage legumele la tigaie, ci chiar mai multe decât ai fi crezut. Ei bine, dacă vrei să afli rețete noi, ești pe site-ul potrivit căci tocmai o să spunem pas cu pas cum să prepari legumele în cele mai bune moduri.
Legume la tigaie cu unt
Ei bine, fie că este vorba despre legume congelate sau proaspete, modul de preparae este oarecum asemănător, astfel că pentru un gust divin și totodat extrem de sănătos, este bine să înlocuiți uleiul cu untul.
Prin urmare, se toacă o ceapă și puțin usturoi și se lasă la foc mediu pân se călesc în unt, iar apoi, se călesc timp de câteva minute la foc mic, sub capac. Ulterior, se pun legumele, fie congelate sau proaspete, bineînțeles tăiate în mărimi mici.
Se adaugă puțină apaă cât să nu se ardă, se condimentează cu sare iar apoi, după aproximativ 10-15 minute, în funcție de legumele folosite, când este gata, se adugă o bucățica de unt rece, din nou, asta pentru a fixa gustul divin. Se pot mânca fie alături de carne, fie simple, pentru o dietă echilibrată.
Legume congelate trase la tigaie
Când vine vorba despre legumele congelate trase la tigaie, modul de preparare este unul mult mai simplu, însă care necesită mare atenție la câteva reguli importante. În primul rând, legumele nu se decongelează decât cu un minut înainte de a le pune în tigaie.
Se pune o tigaie la încins cu puțin ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui, iar apoi, se adaugă legumele congelate, care se lasă la călit câteva minute, apoi se aduagă puțin apă. Atenție, nu multă, căci legumele fiind congelate își lasă și ele apă.
După ce se lase să înăbușit câteva minute, în jur de 7-8, se stinge focul și se condimentează cu sare, piper și usturoi granulat, în funcție de gustul fiecăruia.
Legume mexicane la tigaie
Nu, nu este nevoie să căutați legumele mexicane, ci doar să dați o fugă la cel mai apropiat supermarket și să cumpărați o pungă de legume mexicane congelate. Într-o tigaie, unsă cu unt, se adugă un cățel de usturoi tocat, iar apoi se pune mixul de legume mexicane.
După 2 minute, se pune apă, însă nu foarte multă și se lasă să fiarbă preț de câteva minute. Când legumele sunt fierte și sticloase, se adugă condimente, chiar fulgi de chilly și se servește fie ca și ganrituă, fie ca un prpearat culinar singur.
Ce ce se pot servi legumele trase la tigaie
Ei bine, se poate mânca singure, însă de asemenea, cea mai întâlnită combinație este cu piept de pui, fie la cuptor, fie tras la tigaie în ulei de măsline sau unt.
Mai mult decât atât, o combinație foarte bune a legumelor trase la tigaie este cu carnea de porc sau vita, fie de ce nu, orez cu unt făcut la cuptor.
Ce beneficii au legumele în dietă
Fie că vrei să slăbești, fie că vrei să te îngrași sau doar să mănâci sănătos, ei bine, legumele nu trebuie să lipsească din programul tău alimentar zilnic. Oferă imunitate și numeroase vitamine, însă mai mult decât atât, sunt extrem de folosite în dietă pentru că ajută la o b ună digestie.
De asemenea, legumele sunt o hrană mult mai curată decât proteinele pe bază de animale, care sunt acide pentru organism, astfel că dieta pe bază de legume este foarte sănătoasă și recomanadată de cei mai buni nutriționiști.
CITEȘTE ȘI: Cum se pune sfecla roșie la borcan pentru iarnă. Patru rețete simple