Mac and cheese. Rețeta unui preparat tradițional american, pe care puțini știu să îl gătească corect
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 22.03.2022 la 10:15
Actualizat pe 22.03.2022 la 10:15
Cu siguranță ați auzit cel măcar o dată despre acest preparat. Este foarte ușor de gătit și, într-adevăr, este gata în aproximativ 15 minute. Ei bine, nu mulți știu să îl gătească corect, așa că majoritatea nu au simțit gustul real al celebrului Mac and cheese. Iată rețeta perfectă pentru tine!
- Ce este Mac and Cheese
- Cum se prepară
- Gata în 15 minute
Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru un preparat de care te vei îndrăgosti pe loc. Este rețeta tradițională, americană și nu ai cum să dai greș dacă urmezi fiecare pas cu cea mai mare atenție.
Rețeta unui preparat tradițional american
Ingrediente:
- 250g fusilli 100% grâu
- 300-350ml lapte
- 20g amidon de porumb/cartofi
- 200g brânză Cheddar data pe razatoare
Mod de preparare:
Punem la fiert trei litri de apă. În momentul în care a fiert apa, punem pastele. Adăugăm sare, lăsăm pastele să fiarbă atât cât scrie pe ambalaj și apoi le scurgem.
Laptele și amidonul se pun într-o cratiță mică, separat, pentru a face sosul. Se amestecă și se lasă la foc mic până când laptele face mărgeluțe. Se adaugă cașcavalul, se ia cratița de pe foc și se amestecă până când cașcavalul se topește.
Se toarnă sosul obținut peste paste, se amestecă foarte bine și este gata de servit.
Citește și: Rețetă de rafinament de ciocolată. Un desert pentru întreaga familie