Cele mai cunoscute rețete de paste fără carne, perfecte pentru post și pentru vegetarieni
Publicat pe 11.11.2021 la 21:20 Actualizat pe 12.11.2021 la 17:53
Pentru că se apropie Postul Crăciunului, venim acum la tine cu câteva rețete perfecte de paste, cele mai cunoscute am putea spune. Astfel, mai jos găsești idei simple și rapide pentru preparaea pastelor de post sauvegetariene.
- Pastele de post, simplu și rapid de făcut.
- Sosul de legume, ideal pentru o porție de paste.
Pastele sunt cel mai la îndemână preparat atunci când vine vorba de o masă copiasă. Acestea pot fi savurate în diferite forme, căci există o multitudine de rețete pentru toate gusturile.
Însă astăzi vorbim de pastele dedicate vegetarienilor sau celor care țin post. Așa că mai jos găsești câteva idei care sperăm să îți fie de folos!
Rețetă de paste carbonara fără carne
Rețeta de paste carbonara vegetariene sau fără carne este una foarte mult pusă în practică de mai toate gospodinele, ba chiar și bărbații se descurcă de minune la cratiță, căci nimic nu este greu, iar timpul de preparare nu este nici el foarte mare.
Ai nevoie de praz, ceapă, ciuperci, usturoi, ouă, parmez, sare și piper. După ce ai pus pastele la fiert în apă cu sare, taie legumele și fierbele 15 minute. În acest timp, într-un alt vas, amestecă ouăle, parmezanul sarea și piperul. Apoi amestecă totul, legumele și compoziția de ouă, adaugă puțină apă de la paste și pune totul pe un pat de carbonara. Ca totul să aibă gust, nu uita să presari ceapa verde deasupra. Poftă bună!
Spaghetti aglio e olio
Și pentru gurmanzii din lumea întreagă venim acum cu o rețetă clasică siciliană, spaghetti aglio e olio.
Mai întâi puneți pastele la fiert, iar în acest timp, într-o tigaie adâncă adăugați ulei de măsline, usturoi și câțiva fulgi de ardei iute. Când acestea s-au călit, dacă pastele sunt fierte, adăugați-le în tigaie, le trageți la foc mic, iar la final, după gust, mai adăugați sau nu ardei verde sau roșu. Nu uitați însă și de o porție de brânză rasă pe deasupra și pătrunjelul proaspăt.
Paste marinara
Pentru această rețetă de paste marinara aveți nevoie de paste de grâu, sos marinara, sare, busuioc și parmezan.
După ce oala cu apă a dat în clocot, adăugați pastele cu o linguriță de sare, iar după opt minute de fierbere, scurgeți pastele și adăugați-le în tigaia unde deja se află sosul marinara și amestecați bine.
Când totul este aproape gata, presărați busuiocul, parmezanul sau fulgii de drojdie, după caz, și dacă este nevoie, o picătură de ulei de măsline.
Idei de sosuri pentru paste fără carne
Pastele fără carne au nevoie de sosuri delicioase, astfel că printre acestea se numără sosul carbonara, bazat pe gălbenușurile de ou, sosul Alfredo, bazat pe smântână, sosul Primavera, cu legume, usturoi și smântână. Însă, mai sunt pe lângă acestea și sosul de roșii cu ulei de măsline, sosul Bolognese, Amatriciana, Alla Gricia, Puttanesca.
Sos Marinara
Sosul Marinara este unul dintre preferatele celor pentru care pastele sunt nelipsite din meniu. Acest sos, conform rețetei italienelti, acolo unde a luat naștere, conține roșii zdrobite, tocate sau piure, usturoi și o varietate de ingrediente, ca ceapa, busuiocul, morocovi, chilli, ardei dulce sau pătrunjelul, oregano și uleiul de măsline. Însă noile rețete spun că pe lângă aceste ingrediente și zahărul sau miere aduc savoare sosului. Toate amestecate și călite la foc mic pentru câteva minute.
Sos Pesto
Pentru acest sos Pesto ai nevoie de usturoi, sare, piper, parmezan, ulei de măsline, muguri de pin și busuioc.
Mai întâi se prăjesc mugurii de brad, după care se taie în bucățele mici și se pun peste usturoiul zdrobit, apoi se adaugă frunzele de busuioc și parmezanul și se amestecă bine. Toate ingredientele se omogenizează bine cu blenderul, timp în care se pune și uleiul de măsline, sarea și piperul. Când compoziția s-a omogenizat, atunci este bună de servit. Poftă bună!
Citește și: REȚETE de salate: Salată de paste, cu capere