Rețetă de rafinament de ciocolată. Un desert pentru întreaga familie
Publicat pe 21.03.2022 la 22:09 Actualizat pe 21.03.2022 la 22:09
Un desert pe placul tuturor și pe care îl vei iubi de la prima îmbucătură este rafinamentul de ciocolată. Dacă vrei să îți bucuri familia și prietenii cu un preparat pe cinste, aici ai cea mai bună variantă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
- Rețetă de rafinament de ciocolată
- Un desert pentru întreaga familie
Rețeta de rafinament de ciocolată este un preparat pe cinste pe care îl poți servi alături de întreaga familie. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara desertul!
Ingrediente
200 g zahăr
150 g smântână
4 bucati gălbenuşuri
4 linguri cacao
200 ml lapte
100 g zahăr
2 linguri făină
200 g nuci măcinate
100 g unt
un praf de sare
nuci caramel
150 g ciocolată menaj
Mod de preparare
Se separă ouăle, gălbenușurile se amestecă cu zahărul, un praf de sare, zahărul vanilat și untul moale. Albușurile se bat spumă și se omogenizează cu crema de gălbenușuri. Se amestecă ușor să nu se lase. La sfârșit, se adaugă făina cernută. Se iau 3 linguri din compoziția pentru blat, se pun în forma tapetată cu hârtie pentru copt și se coace prima foaie albă. Foaia subțire se lasă 15 minute, apoi se scoate cu grijă să nu se rupă. În restul de compoziție se adaugă cacaua cernută și se amestecă ușor. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie și se lasă la cuptor 30-40 de minute.
În timpul acesta, se prepară cremele. Pentru crema 1, se topește ciocolata la baie de aburi, untul se freacă cu zahărul și se obține o cremă pufoasă. Se adaugă romul, smântâna și, la sfârșit, ciocolata. Se omogenizează și se lasă la rece.
Pentru crema 2, gălbenușurile se freacă cu zahărul, se adaugă făina și cacaua cernute şi laptele și se fierb. După ce s-a întărit crema, se dă de-o parte, se adaugă untul și nucile măcinate.
Se scoate blatul din cuptor, se lasă să se răcească și se taie pe orizontală în 2 părți inegale, una subțire și una mai groasă. Se aranjează tortul.
Prima foaie, cea albă și subțire, se așază la bază, se pune primul rând de cremă cu nuci, la mijloc se aşază foaia groasă de blat, un strat de cremă de unt, a treia foaie de blat și se îmbracă cu restul de cremă. Se ornează cu ciocolată și cu nuci caramel. Se bagă la rece, se lasă câteva ore şi apoi se servește.
După ce ați parcurs acești pași preparatul delicios este gata și poate fi servit alături de familie și de cei dragi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu căpșuni fără coacere. Un desert perfect pentru weekend