Mai bun decât carnea! Ciupercile pregătite astfel au gust chiar mai bun decât orice prăjeală

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 11.03.2025 la 11:16
Actualizat pe 11.03.2025 la 11:16
Această rețetă de ciuperci cu siguranță te va surprinde! Sunt mai bune decât orice tip de carne dacă le gătești după această rețetă. Nu te-ai gândit până acum la această combinație de gust și aromă, dar cu siguranță va fi pe placul tău!

Rețetă de tocăniță delicioasă de ciuperci.
Profimedia
- Rețetă delicioasă de ciuperci mai delicioase decât orice tip de carne
- Ai nevoie de câteva ingrediente ieftine, dar care dau un rezultat fabulos
Iubitorii de ciuperci vor adora această rețetă. Ciupercile sunt foarte delicioase și au multe beneficii pentru organism. Sunt, de asemenea, și o alegere perfectă dacă vrei să renunți pentru moment la consumul de carne.
Rețetă de ciuperci mai delicioase decât carnea
Pentru această rețetă ai nevoie de câteva ingrediente ieftine și simple, dar și foarte sănătoase. Această combinație de arome va fi pe placul tău, iar preparatul este perfect pentru cei care vor să își mențină greutatea, pentru că nu are multe calorii. În schimb, are fibre și conține nutrienții de care corpul tău are nevoie.
Ingrediente
- 300 de grame de cupierci
- 2 căței de usturoi
- 1 dovlcel mare
- unt
- parmezan
- pătrunjel
- sos de soia
- ardei iute
- sare
- o ceapă
Mod de preparare
Se taie dovlecelul în fâșii lungi și se călesc într-o tigaie cu unt înscins. Se adaugă sare și se lasă la rumenit, apoi se scot din tigaie într-un bol. Se toacă ceapa, se pune în tigaie și se călește. Între timp se taie ciupercile și se adaugă peste ceapă, apoi se adaugă și usturoiul. Se condimentează cu sare și se adaugă ardei iute.
În tigaia cu ceapa cu ciupercile se pun dovleceii căliți anterior și se adaugă sosul de soia. După ce s-a omogenizat compoziția se adaugă parmezanul ras. La final se adaugă și pătrunjelul tocat. După ce s-a răcit, se poate mânca.
Citește și: Cum să gătești paella. Rețeta lui Chef Horia Manea pentru un preparat delicios