Mâncare de spanac congelat de post. Cea mai simplă rețetă pentru o cină
Publicat pe 17.11.2021 la 12:59 Actualizat pe 17.11.2021 la 12:59
În perioada postului ne dorim să diversificăm cât mai mult felurile de mâncare pentru a înlocui alimentele care ne plac și sunt de dulce. Însă, cea mai gustoasă, dar și cea mai rapidă mâncare este, cu sigurață, cea de spanac congelat. Este o rețetă potrivită pentru cină, aceasta fiind preprată în maxim 30 de minute.
- Rețetă de mâncare de spanac congelat
- Cea mai rapidă rețetă de mâncare de spanac
Mâncare de spanac congelat de post - rețetă gată în 30 de minute
Ingrediente
-1 kilogram spanac congelat lăsat la decongelat 20-30 de minute, în punga lui
-2 cepe mari
-5 căței de usturoi
-4 linguri de pastă de tomate
-sare și piper
-busuioc uscat
-cimbru uscat
-oregano uscat
-ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Pentru început se va toca mărunt ceapa și usturoiul. Apoi, se vor pune la sotat într-o tigaie mare sau într-un ceaun. Se va adăuga ulei de floarea soarelui, sare și piper, apoi o ceașcă de apă. Totul se va lăsa la foc mic timp de 5–6 minute, timp în care se amestecă mereu.
După aceea se va adăuga spanacul congelat și se va pune capacul pentru a se prepara totul la aburi. Se amestecă din când în când, iar focul se va lăsa pe treapta medie.Cand veți observa că spanacul este gata, atunci se vor adăuga busuiocul, cimbru și oregano, dar și pasta de tomate.
Dacă va fi cazul, puteți să mai adăugați o ceașcă de apă. Se va lăsa totul să fiarbă la foc mediu timp de 10 minute pentru a vă asigura că mâncarea este preparată bine.
Ce beneficii are consumul de spanac
Spanacul este o legumă cu frunze verzi, originară din Persia, având numeroase valori nutriționale. Mai precis, o cantitate de 100 de grame de spanac crud conține: 23 de calorii, 91% apă, 2,9 grame de proteine, 3,6 grame de carbohidrați, 0,4 grame de zahăr, 2,2 grame de fibre și 0,4 grame de grăsimi.
Astfel, beneficiile pe care spanacul le are se regăsesc în carbohidrații din această legumă, fiind fibre insolubile care susțin sistemul digestiv, previn constipația și mențin senzația de sațietate.
Pe de altă parte, spanacul mai conține și vitamina C care acționează ca un puternic antioxidant ce susține sănătatea pielii și a sistemului imunitar, dar și vitamina K care joacă un rol important în coagularea sângelui.
De asemenea, datorită substanțelor pe care le conține, spanacul este benefic în multe probleme de sănătate, precum diabet, astm și tensiune arterială.
Cât de sănătos este spanacul congelat cumpărat de la supermarket
Spanacul cumpărat de la supermarket este la fel de sănătos ca și cel pe care l-am cultiva chiar noi, în propria grădină. Astfel, cel deja congelat este perfect pentru prepararea în bucătărie, mai ales că îți păstrează foarte bine proprietățile prin congelare.
Citește și: REȚETA ZILEI: Paste delicioase cu usturoi și spanac, o cină perfectă!