Mâncăruri de slăbit. 5 rețete rapide și simple
Publicat pe 02.01.2021 la 12:50 Actualizat pe 02.01.2021 la 12:50
Sărbătorile de iarnă au trecut, dar pentru unii dintre noi kilogramele în plus au rămas, mai ales după preparatele delicioase de la care nu am putut să ne abținem. Dacă vreți să scăpați de ele, ei bine, noi vă prezentăm o variantă pe cât de gustoasă, pe atât de avantajoasă, mai exact, 5 rețele rapide și simple de mâncăruri de slăbit!
- Mâncăruri de slăbit.
- 5 rețete rapide și simple
Ce trebuie sa conțină rețetele de mâncăruri pentru slăbit
Înainte de a vă apuca de rețetele pentru slăbit, trebuie să știți ce alimente trebuie să conțină aceste mâncăruri. Preparatele care vă vor ajuta să scăpați de kilogramele în plus trebuie să fie bogate în vitamine, minerale și în nutrienți.
Alimentele bogate în nutrienți, dar sărace în calorii
În această categorie de alimente bogate în nutrienți, dar sărace în calorii, se includ mai multe legume. Printre ele se numără: ceapa, castravetele, țelina, varza de Bruxelles și morcovii. De asemenea, și fructele au un loc fruntaș aici, iar printre acestea se află merele și portocalele.
De ce sunt bune supele în diete de slăbit
Supele sunt de asemenea o variantă bună, deoarece sunt foarte bogate în nutrienți, iar la fel ce alimentele prezentate anterior, acestea nu conțin foarte multe calorii.
Mâncare de slăbit cu orez brun
Orezul brun aduce un mare aport de nutrienți organismului. Pentru a slăbi, puteți apela oricând la consumul lui, iar pentru a nu deveni plictisitor, mai puteți adăuga și alte câteva alimente sănătoase și ușoare.
Ingrediente
Pentru una dintre mâncărurile ce include orezul brun aveți în primul rând nevoie de orez brun, apoi de legume, un măr, lapte, cereale integrale și iaurt degresat.
Mod de preparare
Acum, o să vă prezentăm cum trebuie să consumați alimentele prezentate anterior. La micul dejun trebuie să mâncați un bol de lapte cu cereale integrale, ca o mică gustare să serviți un măr, la prânz o porție de orez cu lume pregătite pe grătar, iar seara, la cină, un iaurt degresat.
Salată de slăbit cu avocado
Salata de avocade se prepară foarte simplu. Pentru ea aveți nevoie de doar câteva ingrediente sățioase.
Ingrediente
Așadar, pentru a prepara salata de slăbit cu avocado aveți nevoie de 3 roșii cherry, zeamă de la o lămâie, salată verde, 60 de grame de semințe de in sau susan, jumătate de lingură de ulei de măsline, 50 de grame de brânză de vaci nesărată și neîndulcită și o jumătate de avocado copt.
Mod de preparare
Începeți prin a tăia jumătatea de avocado în cubulețe mici, apoi le amestecați cu brânza de vaci. Pasul următor este tăierea roșiilor în două, amestecate cu uleiul de măsline și zeama de lămâie. La final, trebuie să combinați toată compoziția cu salata verde.
Mâncare de slăbit cu spanac
Spanacul dă roade în ceea ce privește slăbitul de fiecare dată. În continuare, vă vom prezenta o rețetă simplă de salată cu spanac.
Ingrediente
Pentru aceasta aveți nevoie de 200 de grame de broccoli, 100 de grame de măr proaspăt, 200 de grame de ciuperci, 200 de grame de spanac, 200 de grame iaurt din soia, 2 lingurițe de ulei de măsline și 30 ml zeamă de lămâie.
Mod de preparare
Prepararea este una foarte rapidă. După ce tăiați legumele și fructele, le amestecați cu frunzele de spanac. Pe deasupra adăugați uleiul de măsline, zeama de lămâie și iaurtul iar opțional puteți adăuga sare și piper.
Supă de slăbit cu legume
Pentru supa de slăbit cu legume aveți nevoie de câteva alimente sănătoase. Consumată corect, vă veți putea lua apoi „adio” de la greutate.
Ingrediente
Pentru această rețetă vă trebuie un ardei gras verde, o căpățână de varză, 400 de grame de roșii decojite și tăiate cubulețe la conservă, 6 tije de țelină, o ceapă, sare, piper, o legătură de mărar și o lingură de ulei de măsline.
Mod de preparare
După ce ați spălat bine toate alimentele, căliți ceapa în uleiul de măsline, apoi presărați piperul. După aceea, adăugați țelina tăiate mărunt, varza dată prin răzătoare, 2-3 litri de apă, roșiile, un praf de sare și ardeiul gras tocat. Lăsați apoi oala pe foc ca totul să fiarbă timp de circa 40 de minute.