Mici de casă. Rețeta autentică
Publicat pe 01.05.2022 la 11:24 Actualizat pe 01.05.2022 la 11:24
Micii sunt un preparat culinar foarte consumat la noi în țară. Ei se pregătesc diferit în funcție de zonă. Și cum astăzi este 1 mai, iar românii încing grătarele de pe care micii sunt nelipsiți, poate ți-ar prinde bine o rețetă de mici autentici făcuți chiar de tine acasă.
- Este 1 mai, deci este timpul pentru încins grătarele
- Iată rețeta autentică de mici
Este 1 mai, așa că românul pune de un grătar alături de prieteni, familie și un pahar de bere lângă. Celebrul mic este nelipsit de pe mesele românilor în această zi. Iată o rețetă autentică de mici făcuți chiar de tine acasă. Sunt cei mai gustoși mici pe care i-ai mâncat vreodată.
Ingrediente
500 g carne tocată (mix vită, porc, chiar și oaie);
200 ml zeamă de oase de vită;
3 căței de usturoi;
1/2 linguriță de bicarbonat;
Condimente (cantitatea o stabilești după propriul gust): sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin.
Mod de preparare
Deși carnea este deja tocată, de preferat ar fi să o mai dai printr-un robot sau o mașină de tocat. Condimentele vor pătrunde mai bine într-o pastă mai moale. Amestecă bine, adăugând treptat zeama de oase. Adaugă condimentele și amestecă. Adaugă usturoiul și amestecă în permanență. La final, adaugă și bicarbonatul. Dacă vrei, poți să și guști, pentru a te asigura că potrivești cum trebuie aromele.
Secretul micilor perfecți
Acum poate ești tentat să pui micii direct pe grătar. Nu face asta. Formează micii și lasă-i în frigider între 3 și 24 de ore, ca să se pătrundă bine în carne aroma condimentelor.