Pește delicios la cuptor cu sos roșu. O rețetă perfectă pentru Buna Vestire

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 25.03.2025 la 12:26
Actualizat pe 25.03.2025 la 12:26
Tradiția presupune ca oamenii să consume pește de Buna Vestire. Astăzi, de 25 martie, îți prezentăm o rețetă de pește delicios la cuptor cu sos roșu. Ai nevoie de șalău, roșii cherry, măsline și încă câteva ingrediente. Rezultatul este savuros!

Peștele cu sos roșu este delicios.
Profimedia
- Rețetă savuroasă de pește cu sos roșu
- Ce tip de paște este cel mai potrivit
Peștele este un ingredient important când vine vorba de postul Paștelui. Există mai multe zile cu dezlegare la pește, în care poți să te bucuri de acest preparat, iar ziua de Buna Vestire consumul de pește este recomandat pentru creștini.
Rețetă de pește cu sos roșu, perfectă pentru sărbătoarea de Buna Vestire
Tipul de pește recomandat pentru această rețetă este șalăul, datorită texturii pe care o are carnea după ce este gătită și gustului pe care îl are. Se potrivește perfect cu sosul roșu, puțin acrișor, care îi dă un gust savuros.
Rețeta poate fi pregătită și într-o după-amiază, pentru că nu necesită foarte mult timp petrecut în bucătărie.
Ingrediente
- 250 ml de suc de roșii
- 2 căței de usturoi
- 8 roșii cherry
- o lingură de ulei de măsline
- 4 bucăți de file de șalău
- 2 cartofi
- 2 cepe
- 5 măsline
- sare, piper
Mod de preparare
Se toacă mărunt ceapa și se pune într-o tavă de cuptor, unsă cu ulei de măsline încins. După câteva minute, peste ceapă se adaugă feliile de cartofi și se mai lasă câteva minute în cuptor. Se unge peștele cu ulei de măsline, se adaugă sare și piper, se adaugă felii de măsline pe deasupra și roșii cherry.
La final se adaugă și usturoi mărunt. tava se acoperă cu folie de aluminiu și se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 45 de minute. Se scoate tava, se îndepărtează folia de aluminiu și se mai lasă în cuptor 15 minute.
Legumele din tavă se dau la blender, cu o cană de apă caldă și sosul de roșii, apoi se toarnă peste pește. Se mai lasă să stea câteva minute, apoi poate fi mâncat.
Citește și: Rețetă simplă de post. Cum să pregătești pizza cu blat din dovlecei