Rețetă simplă de post. Cum să pregătești pizza cu blat din dovlecei

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 22.03.2025 la 21:04
Actualizat pe 22.03.2025 la 21:04
Dovleceii pot fi folosiți în multe rețete și din ei se poate face și blatul pentru pizza dacă optezi pentru o variantă fără făină. La final, pizza va avea o crustă crocantă peste care să pui legumele preferate.

Rețetă de pizza de post cu blat din dovlecei
Profimediaimages
- Rețetă simplă de post
- Cum să pregătești pizza cu blat din dovlecei
Dovlecii pot fi folosiți în multe rețete, inclusiv în post. Una dintre rețelele populare este cea de pizza cu blat din dovlecei, care este gata în mai puțin de o oră.
Rețetă simplă de pizza cu blat din dovlecei
Ingrediente:
doi dovlecei
sare
piper
sos de roșii
fulgi de drojdie inactivă
măsline
ardei
ciuperci
ulei de măsline
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul, iar mai apoi se curăță dovleceii și se taie în felii subțiri. Se lasă într-un castron, iar mai apoi se storc dovleceii pentru a elimina excesul de apă. Se amestecă mai apoi cu sare, piper și se pune și ulei de măsline. Dovleceii felii se pun într-un singur strat într-o tavă tapetată dinainte cu hârtie de copt.
Blatul trebuie lăsat la cuptor cel mult un sfert de oră. Vei observa că va face o crustă, iar cât blatul pot fi pregătite restul legumelor, dar și sosul. Dacă folosești sos de roșii din comerț, se pregătesc legumele. Dacă nu, sosul de roșii se obține din amestecarea câtorva roșii tăiate cuburi, sare, piper, ulei de măsline și usturoi.
Amestecul se dă la blender. După ce blatul este gata, se scoate de la cuptor, se pune sosul de roșii și se adaugă legumele preferate. Se pot pune măsline, vinete, ardei și ciuperci. Dacă vrei ca pizza să aibă gust ușor de brânză, se pot adaugă fulgi de drojdie inactivă.
Pizza mai trebuie lăsată la cuptor încă 15 minute. Se taie după ce se răcește complet.
Pentru a te asigura că obții consistența dorită a blatului de pizza, pe lângă dovlecei, se pot adăuga și fulgi mărunțiți de ovăz. De altfel, atunci când nu ții post, blatul de pizza mai poate fi obținut și dacă amesteci brânză cottage cu fulgi de ovăz.
Citește și: Rețeta delicioasă de mâncare de mazăre verde românească. E gata în mai puțin de jumătate de oră