Rețetă de batoane de dovlecel cu fulgi de ovăz! Nu îți va veni să crezi cât de delicioase sunt!

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 08.03.2025 la 18:57
Actualizat pe 08.03.2025 la 18:57
Combinația de dovlecel cu fulgi de ovăz este de-a dreptul savuroasă! Dacă erai în căutarea unui preparat delicios, care poate fi mâncat atât ca și aperitiv, cât și la micul dejun, ai ajuns în locul potrivit! Iată o rețetă delicioasă de batoane de dovlecel cu fulgi de ovăz.

Cea mai delicioasă rețetă cu dovlecel.
Profimedia
- Cum gătești batoane de dovlecel cu fulgi de ovăz
- De ce ingrediente ai nevoie
Fulgii de ovăz sunt un ingredient pe care poți să îl folosești la o mulțime de preparate. Sunt o sursă bogată de proteine și fibre, iar în combinație cu gustul dovlecelului se transformă într-o adevărată delicatesă.
Rețetă de batoane de dovlecel cu fulgi de ovăz
Familia ta va adora acest preparat. Batoanele de dovlecel cu fulgi de ovăz și brânză sunt fragede, delicioase și pot fi mâncați la micul dejun. Nu trebuie să îți faci griji de kilogramele în plus, pentru că, deși au multe fibre și proteine, numărul caloriilor îți permite să te bucuri de acest preparat și să și grijă de silueta ta, în același timp.
Ingrediente
- 1 dovlecel
- 4 linguri de fulgi de ovăz
- 2 ouă
- 120 de grame de brânză rasă
- ceapă verde
- sare, piper
Cum gătești batoane de dovlecel cu fulgi de ovăz
Se rade dovlecelul și se lasă la scurs cu sare. După aproximativ 20 de minute, se stoarce încă o dată pentru a elimina excesul și se pune într-un bol. Se adaugă fulgii de ovăz, ouă, brânza rasă, sare, piper și ceapa tocată. După ce s-a omogenizat compoziția și are o textură cremoasă, se formează batoanele.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se așează batoanele astfel încât să aibă loc suficient între ele. Se coc timp de 30 de minute, la 180 de grade Celsius, până devin aurii. După ce se răcesc, batoanele pot fi mâncate.