Pizza de post delicioasă și ușor de făcut. 5 rețete simple
Publicat pe 17.03.2021 la 00:35 Actualizat pe 17.03.2021 la 00:36
Postul Paștelui este abia la început și este considerat cel mai aspru din an. În această perioadă creștinii trebuie să se abțină de la anumite alimente, însă asta nu înseamnă că nu își pot prepara cele mai delicioase mâncăruri de post. Astfel noi vă prezentăm 5 rețete de pizza ușor și rapide de realizat.
- Cum se face pizza de post
- 5 rețete de pizza de post ușor și repede de făcut
Postul Paștelui este abia la început și este considerat cel mai aspru din an. În această perioadă creștinii trebuie să se abțină de la anumite alimente, însă asta nu înseamnă că nu își pot prepara cele mai delicioase mâncăruri de post. Astfel noi vă prezentăm 5 rețete de pizza ușor și rapide de realizat.
Pizza de post la tigaie
Ingrediente
450 gr faină
250 ml apă
10 gr drojdie,
un sfert de linguriţă sare,
o linguriţă zahăr.
o ceapă mică tăiată rondele
5 ciuperci potrivite taiate fasii si prajite
20 masline verzi umplute cu ardei -taiate rondele,
1 ardei gogosar de la otet taiat fasii,
1 lingură porumb dulce din conserva,
sare
piper
oregano
4 linguri de sos de roşii cu ardei
Mod de preparare
Amestecă drojdia, zahărul şi sarea într-un vas. Adaugă treptat făina până se incorporează și 50 de ml de apă fierbinte și amestecăm bine, iar apoi maiaua se lasă la crescut timp de 10 minute. Într-un vas mai înalt punem făină și în mijlocul ei lăsăm o gaură în care punem maiaua. Cu ajutorul unei furculițe amestecăm încet incorporând câte puțină faină de pe marginea adânciturii. Apoi turnăm câte puțin apă sărată cu ulei până se incorporează ingredientele. Ulterior coca se pune la cuptorul încălzit 10 minute, cu ușa deschisă, tim de o oră până crește.
Odată crescut aluatul, punem blatul de pizza în tigaie până se rumenește pe fiecare parte. Ulterior adăugăm restul ingredientelor împreună cu sosul de pizza și punem un capac deasupra și lăsăm 4 minute.
Pizza de post cu ton
Ingrediente
1-2 conserve ton bucăți în ulei
1 conservă ciuperci
măsline
gogoșari în sos
1 ceapă albă
450 gr faină
250 ml apă
10 gr drojdie,
un sfert de linguriţă sare,
o linguriţă zahăr.
Mod de preparare
Se realizează blatul în maniera prezentată anterior și se așează în tavă, iar mai apoi se presară ciupercile și măslinele. Ceapa se taie solzișori și se freacă cu sare apoi se stoarce, apoi se așează pe blat alături de feliile de gogoșari. Se stropește blatul cu un pic din sosul gogoșarilor. Mai apoi se adaugă bucățile de ton și câteva picături din uleiul din conservă pentru un gust mai puternic. Se pune tava la cuptor pentru 15-20 de minute. Se servește caldă alături de sosul pentru pizza.
Pizza de post cu cartofi
Ingrediente
450 gr faină
250 ml apă
10 gr drojdie,
un sfert de linguriţă sare,
o linguriţă zahăr.
o ceapă mică tăiată rondele
3 cartofi prajiti si taiati cubulete,
5 ciuperci potrivite taiate fasii si prajite,
20 masline verzi umplute cu ardei -taiate rondele,
1 ardei gogosar de la otet taiat fasii,
1 lingură porumb dulce din conserva,
sare
piper
oregano
4 linguri de sos de roşii cu ardei
Mod de preparare
Amestecă drojdia, zahărul şi sarea într-un vas. Adaugă treptat făina până se incorporează. Se acoperă cu un şervet şi se pune la loc cald pentru 25 min. Aluatul se întinde într-o tavă. Sosul se întinde în mod uniform, pe toată suprafaţa aluatului de pizza, iar tava se va lăsa în cuptor pentru 10 minute,
Ulterior aceasta se scoate din cuptor, se pune pe un blat de lemn şi se adaugă cartofii tăiaţi cubulete, ciupercile, măslinele, ardeiul, porumbul dulce, rondelele de ceapă, sarea, piperul şi oregano şi se pune iar în cuptor. Se coace la foc potrivit până devine aurie.
Pizza de post cu ciuperci proaspete
Ingrediente
500 g făină
1 linguriță rasă de sare
20 g drojdie proaspătă sau 2 lingurițe drojdie uscată
1 linguriță zahăr
300 ml apă (caldă)
6 linguri ulei
500 g ciuperci proaspete
2 roșii
1 ceapă mare
50 ml ulei
3 linguri sos picant sau 1 gogoșar rosu
busuioc, oregano
sare, piper, praf de usturoi
Mod de preparare
Pregătiți blatul de pizza și așezați-l într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, ca mai apoi să adăugați peste sosul de ciuperci. Pentru a prepara acest sos este nevoie să tăiați și curățați bine ciupercile, la fel și cu roșiile. Tocați mărunt ceapa și puneți-o la călit în uleiul fierbinte. Adăugați ciupercile, sărați și piperați după gust. Lăsați un pic pe foc, să se înmoaie, ca mai apoi să adăugați sosul picant alături de gogoșari, ardei iuți și roșii. Turnați pasta de roșii și condimentați cu busuioc, oregano și praf de usturoi.
Puneți tava în cuptorul încins șa 240 de grade pentru 12 minute până se rumenește, iar apoi este numai bună de servit.
Pizza de post cu tofu
Ingrediente
branza tofu (din soia)
1 ardei gras, mare (verde sau galben)
200 g boabe de porumb (din conserva)
măsline negre sau verzi
450 gr faină
250 ml apă
10 gr drojdie,
un sfert de linguriţă sare,
o linguriţă zahăr.
o ceapă mică tăiată rondele
5 ciuperci potrivite taiate fasii si prajite
20 masline verzi umplute cu ardei -taiate rondele,
1 ardei gogosar de la otet taiat fasii,
1 lingură porumb dulce din conserva,
sare
piper
oregano
4 linguri de sos de roşii cu ardei
Mod de preparare
Pregătiți blatul de pizza pe care îl veți așeza într-o tavă acoperită cu hârtie pentru copt. Pentru sosul de roșii, amestecă toate ingredientele într-o oală mică. Lasă să facă bulbuci timp de 10 minute, până scade ușor. Încălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Rumenește ciupercile în unt până devin moi iar lichidul s-a evaporat.
Odată ce sosul este gata, întinde-l pe blatul de pizza din tavă. Acoperiți cât mai uniform blatul cu sosul de ciuperci și rosii și presărați fașii subțiri de ardei, boabe de porumb, măsline și brânză tofu. Lăsați la cuptor timp de 15 minute până se rumenește, iar apoi serviți cald cu sos de pizza.
Citește și Ce să gătesc rapid? 3 rețete gata în mai puțin de 10 minute