Plăcintă cu mere fără zahăr. Rețetă simplă cu puține calorii
Publicat pe 21.06.2022 la 23:39 Actualizat pe 21.06.2022 la 23:39
Îți dorești un trup de invidiat, dar totodată îți este poftă de ceva dulce? Ei bine, plăcinta cu mere fără zahăr este alegerea potrivită pentru tine. Iată ce rețetă simplă și rapidă ți-am pegătit. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare pentru acest desert de-a dreptul delicios.
- Rețetă de plăcintă cu mere fără zahăr
- De ce ingrediente avem nevoie
Ești la dietă, dar vrei să te bucuri de un desert delicios? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă pentru o plăcintă cu mere fără zahăr. De ce ingrediente avem nevoie. Ține cont de toți pașii de mai jos și bucură-te din plin de un moment de relaxare.
Rețetă de plăcintă cu mere fără zahăr
Ingrediente pentru aluat
- un ou
- 100 ml suc natural de mere
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 200 ml iaurt
- 500 gr făină
- 7 gr praf de copt
- coaja răzuită de la o lămâie
- un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură
- un kg mere
- o linguriță cu scorțișoară
- două linguri cu suc de mere natural
Modul de preparare
Pentru început, spălăm cinci mere, le tocăm mărunt, iar apoi le trecem printr-un storcător de fructe. Într-un bol amestecăm un ou și puțină sare, după care punem peste coaja răzuită de la o lămâie.
Punem peste, pe rând, sucul de mere, iaurtul și uleiul, după care amestecăm bine compoziția. Într-un alt bol punem făina și praful de copt, iar apoi îl frământăm și îl punem într-o folie de bucătărie și îl lăsăm la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Spălăm bine merele și le dăm pe o răzătoare, fără să le curățăm coaja. Într-o crăticioară amestecăm bine sucul de mere cu scorțișoara și o lăsăm să fiarbă, la foc mic, pentru 10 minute. O lăsăm la răcit.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și o preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoatem aluatul de la rece, îl împărțim în două. Prima parte o punem pe tavă și o înțepăm cu o furculiță/ Întindem peste foaie umplutura de mere și punem peste cealaltă parte de aluat. O lăsăm la cuptor pentru maxim 40 de minute, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de plăcintă cu căpșuni. Un desert delicios pentru zilele călduroase