Prăjitură albă ca zăpada super cremoasă. O rețetă simplă pentru toată familia
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 16.12.2020 la 00:47
Actualizat pe 16.12.2020 la 09:43
Albă ca zăpada este unul dintre cele mai cunoscute deserturi. Aceasta nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun, mai ales că Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi. Noi vă prezentăm o rețetă simplă pentru toată familia, ce cu siguranță îi va bucura pe toți! Iată ce trebuie să faceți pentru ca prăjitura să iasă super cremoasă!
- Prăjitură albă ca zăpada super cremoasă.
- O rețetă simplă pentru toată familia
Ingrediente
Dacă ați încercat deja o mulțime de rețete complicate, care nu avut un rezultat excepțional, așa cum v-ați așteptat, ați accesat pagina norocoasă! Noi vă informăm că pentru ca prăjitura albă ca zăpada să iasă super cremoasă nu aveți nevoie decât de niște sfaturi simple.
Să începem cu ingredientele... Pentru a face o prăjitură albă ca zăpada gustoasă aveți nevoie de 7 linguri de zahăr, 7 linguri de lapte, 1 ou, 7 linguri de ulei, făină și 1 lingură de amoniac stins, aceasta fiid compoziția pentru trei foi.
Pentru cremă, ingredientele sunt cam asemănătoare. Aveți nevoie de 15 linguri de zahăr, 1 litru de lapte, 1 esență de vanilie, coaja de la o lămâie, 1/4 zeamă de la o lămâie, 10 linguri de făină și un pachet de unt.
Mod de preparare
Modul de preparare este de asemenea foarte simplu. Întâi trebuie să stingeți amoniacul în oțet, apoi adăugați pe rând uleiul, oul, laptele, zahărul și făină după preferință, până ce simțiți că aluatul obține o consistență ușor de modelat. Îl împărțiți apoi în trei și după ce realizați niște foi, se așază pe fundul unei tăvi unse cu ulei sau unt, băgându-se ulterior în cuptor.
Următorul pas pe care trebuie să-l faceți este să fierbeți laptele peste care adăugați zahărul. Apoi se pune și făina, iar rezultatul se amestecă permanent, până ce rezultatul se va îngroșa.
La final, trebuie să lăsați ca totul să se răcească, după care tăiați untul și-l amestecați cu mixerul, punând apoi și restul ingredientelor: zeama și coaja de lămâie și esența de vanilie.
Trucuri pentru o prăjitură albă ca zăpada super cremoasă
Pentru ca prăjitura prezentată mai sus să aibă o textură perfectă, trebuie să o tăiați cu un cuțit înmuiat de fiecare dată în apă caldă. De asemenea, atunci când scoateți foile de la cuptor, este bine să le acoperiți cu un prosop umed.