Prăjitura „Alb-negru”. Cea mai delicioasă rețetă
Publicat pe 28.03.2022 la 23:59 Actualizat pe 29.03.2022 la 00:00
Cu toții vrem să-i surprindem pe cei dragi cu delicatese, dar dacă nu mai știi ce să mai gătești, noi venim cu soluția. Îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura „Alb-Negru”. De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert.
- Cum se pregătește prăjitura „Alb-negru”
- Cel mai delicios desert
Îți este poftă de ceva dulce, dar nu mai știi ce bunătăți să mai prepari pentru tine și cei dragi? Noi îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura „Alb-negru”. De ce ingrediente avem nevoie.
Rețetă pentru prăjitura „Alb-negru”
Ingrediente pentru blat
- 10 ouă
- 200 g zahăr
- 60 ml lapte
- 280 ml ulei
- 100 g griș
- 80 g cacao
- 140 g făină
- 5 linguri miere
- 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru cremă
- 50 ml frișcă lichidă
- 1 cutie lapte condensat
- 1 plic gelatină
- două linguri miere
- 100 ml lapte normal
Ingrediente pentru glazura 1
- 120 g ciocolată simplă
- 70 g unt
- o lingură apă
- două linguri ulei
Ingrediente pentru glazura 2
- 220 g ciocolată simplă
- 100 g unt
- două linguri ulei
- o lingură apă
Modul de preparare
Pentru început, batem gălbenușurile cu zahărul. Amestecăm făina cu praful de copt, cacao și griș, iar apoi le amestecăm pe toate cu prima compoziție. Adăugăm laptele, miere și uleiul. Batem albușurile cu praf se sare și le punem peste aluatul de mai sus.
Îmărțim compoziția în două părți și le băgăm la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pentru 15 minute.
Într-un bol punem geltina în apă, apoi adăugăm peste 50 ml de lapte cald și amestecăm, după care punem frișca și laptele condensat cu mierea și gelatina.
Pentru glazuri, pe care le facem separat, punem toate ingredientele în cratiță și le lăsăm să se topească la foc mic, după care le lăsăm la răcit. Peste blat punem jumătate din cremă, punem blatul deasupra, iar apoi încă o dată crema. Este gata de servit după ce se lasă la rece pentru cel puțin o oră. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură de post ”Claudia”. Desert gustos și rapid