Rețetă pentru prăjitura „Dalia”. Un desert pentru oamenii dragi
Publicat pe 28.03.2022 la 19:34 Actualizat pe 28.03.2022 la 19:35
Cu toții știm cât de importante sunt momentele petrecute alături de cei dragi. Dacă vei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, dar simplu, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai bună rețetă pentru prăjitura „Dalia”. Iată de ce ingrediente avem nevoie.
- Cum se pregătește prăjitura Dalia
- De ce ingrediente avem nevoie
Momentele petrecute alături de cei dragi sunt cele mai importante. Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu abilitățile culinare, noi îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura „Dalia”. De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert.
Rețetă pentru prăjitura „Dalia”
Ingrediente
- 200 g zahăr
- 100 g margarină
- 2 pliculete zahăr vanilat
- 1 kg mere roşii
- 1 baton scorţişoară
Ingrediente pentru blat
- 1 praf sare
- 50 g drojdie
- 100 ml apă minerală
- coaja de la 1-2 lămâi
- 200 g margarină
- 400 g făină
Ingrediente pentru ornat
- 100 g fulgi nucă de cocos
- ornamente de ciocolată de post
- frunzuliţe de mentă
Modul de preparare
Topim margarina și o lăsăm să se racească la temperatura camerei. Dizolvăm drojdia cu apă minerală și o amestecăm. Peste făină punem coaja rasă de la o lămâie, un praf de sare, maiaua și frământăm aluatul.
Lăsăm aluatul acoperit pentru 30 de minute, lângă un loc călduros. Curățăm merele și le tăiem în felii potrivite. Într-o tavă punem margarina și zahăr, merele, iar peste ele punem zahăr, coaja de lămâie, vanilia, scroțișoara și o băgăm la cuptor.
Întindem aluatul într-o tavă unsă cu ulei și coacem pentru 15 minute, o lăsăm la răcit, o decorăm, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura „Culoarea pasiunii”. Un desert delicios pe care trebuie să-l încerci