Prăjitura „Amaris”. O rețetă pentru oamenii dragi
Publicat pe 13.03.2022 la 14:22 Actualizat pe 13.03.2022 la 14:24
Cum îți poți petrece o zi de duminică? Surprinde-ți familia și prietenii cu un desert delicos. Noi îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura „Amaris”. Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert gustos.
- Cum se pregătește prăjitura „Amaris”
- Cea mai simplă rețetă
Îți dorești să-ți surprinzi familia cu un desert delicios, dar nu mai știi ce bunătăți să mai pregătești? Noi îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura „Amaris”. Iată de ce ingrediente avem nevoie.
Rețetă pentru prăjitura „Amaris”
Ingrediente pentru blat
- 1 praf sare
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente pentru cremă
- 500 ml lapte
- 2 pliculete zahăr vanilat
- 2 pliculete gelatină pentru prăjituri
- 5 ouă
- 1 praf sare
- 300 g zahăr pudră
- 500 ml frişcă
Ingrediente pentru ornat
- 100 g nuci
- 300 g zahăr
Modul de preparare
Pentru început separăm albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile și adăugăm gălbenușurile, făina, zahărul, vanilia și le amestecăm bine. Punem compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar apoi o băgăm la cuptor.
Lăsăm blatul la răcit. Într-un bol batem frișca cu zahărul pudră și o băgăm în frigider. Topim zahărul într-o cratiță, adăugăm laprele fierbinte, vanilia și ouăle bătute, după care o mai lăsăm la fiert.
Punem gelatina în apă rece și o amestecăm, după care o turnăm în crema de caramel. O amestecăm bine până începe să fiarbă, iar apoi o lăsăm la rece.
Tăiem blatul în două părți. Topim zahărul și îl amestecăm cu nuca, iar apoi o turnăm peste blat. O decorăm, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitură cu foi de napolitane, caramel și nucă. O rețetă pe care oricine o poate face