Prăjitura „Budapesta”. Un desert pentru o masă de Paște în familie
Publicat pe 15.04.2022 la 23:19 Actualizat pe 15.04.2022 la 23:19
Cu toții așteptăm Paștele. Toate gospodinele se pregătesc intens pentru o masă boagată în familie. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, dar nu mai știi ce să mai gătești, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura „Budapesta”. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
- Cum se pregătește prăjitura „Budapesta”
- De ce ingrediente avem nevoie
Momentele petrecute alături de cei dragi sunt cele mai importante din viața noastră și trebuie să le prețuim de fiecare dată când avem ocazia. De Paște, toți oamenii dragi se reîntâlnesc la masă și bineînțeles că trebuie să îi surprindem cu un desert delicios. Iată cea mai simplă rețetă pentru prăjitura „Budapesta”.
Rețetă pentru prăjitura „Budapesta”
Ingrediente pentru blat
- 6 ouă
- 140 g zahăr
- 140 g nuci
- 2 linguri cacao
- 3 linguri făină
- ½ lingurite praf de copt
Ingrediente pentru cremă
- 250 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 2-3 lingurițe ness
- un gălbenuș de ou
- 70 g nuci tăiate mărunt
Ingrediente pentru glazură
- 6 linguri de lapte
- 200 g zahăr
- trei linguri cacao
- 100 g unt
Modul de preparare
Într-un bol batem albușul cu un praf de sare. Treptat adăugăm zahărul și amestecăm bine. Adăugăm peste gălbenușurile, nucile mărunțite, trei linguri de făină, praf de copt și cacao. Ungem o tavă cu ulei și o tapetăm cu hârtie de copt. Punem prăjitura la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 40 de minute.
Punem într-un castron untul, zahărul pudră și un ness dizvolvat în apă, iar apoi amestecăm bine. Adăugăm peste nucile tăiate mărunt și gălbenușul. După ce scoatem prăjitura de la cuptor și o lăsăm la răcit, putem pune crema peste ea.
Fierbem laptele cu 200 de g de zahăr și trei linguri de cacao până la îngroșare. Lăsăm crema la răcit și adăugăm peste 100 g de unt. Întindem glazura peste prăjituură, o lăsăm să se răcească, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prajitura Zserbo. Un desert delicios pentru Paște