Prăjitura Cenușăreasa cu nucă. Rețetă pentru zilele de sărbătoare
De Razvan Paltin.
Publicat pe 20.12.2021 la 13:45
Actualizat pe 20.12.2021 la 13:45
Încep sărbătorile, iar prăjiturile nu au cum să-ți lipsească de case. Noi avem o soluție în materie de rețete de prăjituri: Cenușăreasa cu nucă. Iată de ce ingrediante ai nevoie și care e modul de preparare.
- Rețetă simplă de prăjitură
- Cenușăreasa cu nucă, gustoasă și rapidă
Prăjitura Cenușăreasa cu nucă e fără doar și poate una dintre cele mai apreciate prăjituri în prag de sărbători. Nu doar că e foarte gustoasă, dar se prepara și foarte repede.
Ingrediente
Pentru cremă:
un litru de lapte
250g de de unt
150g de cacao
250g de zahăr
100g de amidon
o lingură de esență de rom
un praf de sare
Mod de preparare
Se pune mai întâi de toate într-un vas cantitatea de lapte, după care se așează cratița la foc mediu. În cantitatea rămasă de lapte se va pune amidonul, cacao și zahărul, dar și praful de sare.
Se va amesteca, iar când compoziția începe să fiarbă se va pune amestecul cu amidonul și se va continua să se amestece.
Cratița se lasă la foc până când compoziția se va îngroșa și va avea consistența unei budici. Se lasă ulterior deoparte și se adaugă estența de rom.
Compoziția va fi transferată într-un castron mai încăpător după care se va acoperi crema cu o hârtie alimentară și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Se vor coace patru foi după o rețetă simplă
Următorul pas e cel al foilor. Acestea se pot face după o rețetă foarte simplă și pot fi coapte direct în tavă sau pe dosul tăvii. O să aveți nevoie de astfel de 4 foi negre.
După ce crema s-a răcit se va pune unutul, apoi se va împărți crema în patru părți egale.
Se va pune prima parte de cremă pe prima foaie, după care se va nivela și se va pune foaia. Apoi se va pune creama și pe cea de-a doua foaie.
A treia foaie de asemenea va fi pusă peste aceasta și se va turna crema de cacao, după care se va pune și cea de-a patra foaie. Peste aceasta se va presăra nucă prăjită și măcinată.
Pe ultima foaie trebuie să fie cremă cât mai multă, însă se poate pune în funcție de preferințe. Se va presa ușor pe suprafața stratului de nucă astfel încât să se fixeze, după care se pune o hârtie de copt și se poate presa ușor.
Ea se poate servi imediat sau după trei ore. Prăjitura trebuie ținută la frigider sau în cămară timp de 24 de ore.
Citește și: Cum se prepară prăjitura Arlechin cu gem. Rețetă simplă de Crăciun