Prăjitură cu mălai și portocale. O rețetă neobișnuită, dar delicioasă, pe care trebuie să o încerci
					
				
            	
            	            		De Georgiana Prodan.
            					Publicat pe 27.06.2022 la 19:40
				Actualizat pe 27.06.2022 la 19:40            	
Probabil ți se pare o combinație ciudată, însă te asigurăm că gustul este unul spectaculos. Prăjitura cu mălai și portocale este gata într-un timp record și are o aromă inconfundabilă. Cu siguranță va fi pe placul tău și al familiei tale. Iată cum să o prepari!
- Rețeta pas cu pas
 - Cel mai delicios desert
 - Trebuie să îl încerci
 
Mulți români folosesc mălaiul doar atunci când doresc să prepare o mămăligă. Dar ce ai spune de o prăjitură cu mălai! Rețeta este una foarte simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.
Prăjitură cu mălai și portocale
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă și fină prăjitură cu mălai și portocale!
Ingrediente:
- 5-10 portocale
 - 170g miere lichidă
 - 3 ouă
 - 200g migdale măcinate
 - 100g mălai fin
 - 200ml ulei de măsline
 
Mod de preparare:
1. Se storc două portocale și sucul obținut se pune într-o oală mică, împreună cu 70 de grame de miere de albine. Se fierb la foc mic, până când siropul s-a îngroșat.
2. Mierea care a mai rămas se amestecă cu uleiul de măsline, cu ajutorul unui mixer. Se incorporează ouăle și coaja rasă de la 3 portocale. Se adaugă și migdalele măcinate, mălaiul și 50ml suc de portocală.
3. Toată compoziția obținută se toarnă într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se lasă prăjitura la copt timp de aproximativ 50 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
4. Înainte de a se servi, se lasă să se răcească și poate fi decorată cu fulgi de migdale.
Citește și: Înghețată de fructe de pădure cu ciocolată albă. Cea mai rapidă rețetă pentru cei mici
			
		


