Prajitura cu morcov si mere. O rețetă de post pentru întreaga familie
Publicat pe 10.04.2022 la 13:47 Actualizat pe 10.04.2022 la 16:43
Momentele petrecute alături de cei dragi nouă sunt cele mai importante și trebuie să profităm din plin de ele! Dacă vrei să le faci o surpriză prietenilor și familiei, dar nu mai știi ce să gătești pentru că este post, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura cu morcov și mere. De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert, dar și care este modul de preparare. Urmează toți pașii și te vei bucura de o masă frumoasă alături ce cele mai dragi persoane din viața ta.
- Cum se pregătește prăjitura cu morcov și mere
- De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert
Pentru că noi știm cât de frumoase sunt clipele pe care le petrecem alături de prieteni și familie, noi îți prezentăm un desert delicios cu care îți poți încânta, chiar dacă suntem în perioada postului. Iată cea mai simplă rețetă pentru prăjitura cu morcov și mere. Dacă ai grijă să faci prăjitura așa cum noi îți prezentăm, cu siguranță că vei fi lăudată de toată lumea.
Ei bine, urmează atentă pașii de mai jos și bucură-te de cele mai importante momente alături de cei dragi așa cum trebuie! Ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
Rețetă pentru prăjitura cu morcov și mere
Ingrediente
- o cană de morcov ras
- o cană de măr ras
- o cană de zahăr
- o cană de ulei
- 100 g stafide
- 3 căni făină cernută
- zeamă și coajă de la o portocală
- două lingurițe scorțișoară
- un plic praf de copt
- esență de rom
Modul de preparare
Punem într-un bol uleiul și zahărul, iar apoi adăugăm mărul, scorțișoara, sucul de portocală, morcovul, coaja rasă de portocală și praful de copt. La sfârșit punem și esența de rom, dar și stafidele.
Pregătim o tavă pentru prăjituri, pe care o ungem cu ulei și o tapetăm bine cu făină. Turnăm compoziția în tavă și o băgăm la cuptorul preîncălzit, la un foc potrivit. Lăsăm prăjitura la cuptor penntru 45 de minute sau o oră. În tot acest timp, noi o putem verifica cu o scobitare. O lăsăm la rece, o pudrăm cu zahăr, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura Gerbeaux de post. Cea mai delicioasă rețetă