Prajitura Fanta cu suc natural de portocale și cremă de brânză. Cel mai râvnit desert pe masa de Crăciun
Publicat pe 22.12.2021 la 20:01 Actualizat pe 22.12.2021 la 20:01
A sosit perioada în care toate gospodinele se gândesc ce vor pune pe masa bogată de Crăciun! Ei bine, noi vă prezentăm una dintre cele mai simple și râvnite prăjituri, care nu trebuie să lipsească în această zi specială. Iată cum se prepară prăjitura Fanta cu suc natural de portocale și cremă de brânză.
- Cum se prepară prățitura Fanta
- Cea mai simplă rețetă de Crăciun
Prăjitura Fanta cu suc natural de portocale și cremă de brânză este o rețetă cunoscută de foarte multă lume, asta deoarece este prezentă printre noi de mai bine de 20 de ani.
Cum se prepară prățitura Fanta cu suc de portocale natural și cremă de brânză
Este un desert foart bun și gustos, dar mai ales simplu de preparat, astfel că tot mai multe gospodine să gândesc deja să își surprindă membrii familiei la masa de Crăciun. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara prăjitura Fanta cu suc natural de portocale și cremă de brânză.
Ingrediente pentru blat:
- 5 ouă
- 120 g făină
- 200 g zahăr
- 50 g ulei
- 35 g cacao
- Un plic zahăr vanilat sau ½ linguriță extract de vanilie
- Un praf bun de sare
Ingrediente pentru cremă:
- 1 kg brânză de vaci (dulce, grasă)
- 220 g unt 82%
- 200 g zahăr pudră
- 2 lingurițe extract de vanilie sau 2 plicuri zahăr vanilat
- Un praf de sare
Ingrediente pentru jeleu:
- 800 ml suc de portocale
- 80 g amidon
- 60 g zahăr
Cum se prepară:
Primul pas este să dăm drumul la cuptor să se încingă, iar apoi ne ocupăm de prepararea compoziției pentru blat. Batem ouăle întregi cu zahărul, vanilia și cu praful de sare, iar apoi adăugăm treptat uleiul. Se mixează pțnă când spuma este densă și destul de tare.
Apoi se cerne cu făina cu cacaoa peste mixul de ouă și se amestecă delicat cu spatula, de sus în jos. Tapetăm cu hârtie de copt fundul formei de 35×25 cm, iar lateralele le ungem cu unt si le tapetăm cu făină. Turnăm compoziția în tavă, o nivelăm cu spatula, iar apou se lasă la cuprot timp de 20 de minute la 170 de grade Celsius.
După ce este gata, se scoate din tavă cât timo este fierbinte, iar apoi ne ocupăm de crema de brânză. Se spumează untul la temperatura camerei, se adaugă zahărul pudră, vanilia, sarea și, în final, toată brânza. Se amestecă totul cu spatulă până ce se omogenizează foarte bine, iar crema este gata.
Se întinde uniform compoziția de brânză peste aluat, iar apoi se acoperă cu folie alimentară (fără să atingă crema) și se lasă la frigider câteva ore bune. În acest timp crema de brânză se întărește discret, blatul absoarbe umezeala și astfel se și însiropează.
Acum , ne ocupăm de jeleul de potocale. Se amestecă zahărul pudră cu amidonul, apoi adăugăm treptat sucul proaspăt stors de portocale și amestecăm cu un tel.pentru a nu forma cocoloașe. Se lasă la foc mic și se amestecă continuu până ce s-a legat ca o budincă.
Se lasă să se răcească la temperatura camerei, iar apoi se pune peste crema de brânză care a stat la frigider cu blatul. După ce se nivelează foarte bine, se acoperă din nou tava cu folie, astfel încât să nu atingă conținutul, iar apoi se bagă la frigider pentru câteva ore.
Dupp acest timp, poate fi tăiată în diferite formă și servită! Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețete pentru masa de Crăciun. Prăjitură cu nucă și cremă de ness