Rețete pentru masa de Crăciun. Prăjitură cu nucă și cremă de ness
De Razvan Paltin.
Publicat pe 22.12.2021 la 18:50
Actualizat pe 22.12.2021 la 18:50
Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar odată cu el gospodinele se pregătesc cu mâncăruri care mai de care. Vă prezentăm o rețetă de prăjitură cu nucă și cremă de ness cu care o să vă dați gata invitații.
- Cum se preparată prăjitura cu nucă și cremă de ness
- Rețetă simplă și rapidă pentru masa de Crăciun
Masa de Crăciun e aproape gata, dar nu poate să lipsească nici dulciurile pe care gospodinele le pregătesc cu atenție.
Dacă sunteți fani al dulciurilor cu cafea și ness, atunci vă prezentăm o rețetă simplă de prăjitură cu nucă și cremă de ness.
Rețetă de prăjitură cu nucă și ness pentru masa de Crăciun
Ingrediente
Pentru blat ai nevoie de:
6 albușuri
un praf sare
100 de grame de zahăr pudră
100 de grame de nucă
100 de grame de faina
Pentru cremă:
6 gălbenușuri
400 de ml de lapte
150 de grame de zahăr pudră
2 linguri de ness
50 de grame de amidon
400 de ml de smântână dulce pentru frișcă
100 de grame de ciocolată neagră
Modul de preparare al prăjiturii
Mai înainte de toate se va prepara blatul prăjiturii. Se va mixa albușurile cu un praf de sare până când se face o spumă, după care se adaugă zahărul pudră și se va mixa până când se va obține o bezea tare și lucioasp.
Se adaugă nuca măcinată, faina și se incorporează cu o spatulă.
Se toarnă blatul în tava tapetată cu hârtie de copt și se nivelează. Se coace la 180 de grade și se lasă în cuptor pentru 10-15 minute.
Blatul se lasă ulterior la răcit și urmează să pregătim crema. Se vor mixa gălbenușurile cu zahărul pudră până când se formează o creamă, se adaugă amidonul și se mixează.
Se pune laptele fiert și răcit, după care se pune vasul direct pe aragaz sau în baie de aburi. Se amestească până când compoziția se îngroașă.
Se acoperă ulterior cu o folie alimtentară și se lasă se se facă o crustă. Se freacă nessul cu zahărul și o lingură de apă fierbinte. Ulterior acesta se toartă peste crema de gălbenușuri și se incorporează.
De asemenea, se freacă smântâna și se adaugă și aici ness-ul, după care se va întinde peste blat și se va nivela. Prăjitura se lasă la rece peste noapte.