Prăjitură grecească cu griș. Rețeta clasică pentru întreaga familie
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 17.04.2022 la 20:06
Actualizat pe 17.04.2022 la 20:06
Pufoasă, umedă, racoritoare și extra siropoasp! Un desert grecesc tradițional delicios poate fi cea mai bună variantă atunci când dorești să îți surprinzi membrii familiei cu o gustare diferită și specială. Iată cum să prepari prăjitura grecească cu griș!
- Rețetă grecească, tradițională
- Cum să prepari Ravani
- Desert rapid și delicios
Se pot găsi multe variante ale acestei rețete tradiționale grecești de ravani, cele mai cunoscute fiind rețeta de ravani pe bază de griș.
Prăjitură grecească cu griș
Revani sau prajitura ravani este un desert traditional grecesc care se încadrează în categoria „Siropiasta”, care înseamna deserturi grecești siropoase.
Ingrediente:
-
- 1 ½ cana de griș de grâu
- - 1 cană de faină
- - 1 cană de zahăr
- - 1 cană de ulei
- - 400 gr de iaurt
- - 4 ouă
- - 1 pliculeț (20 gr) de praf de copt
- - 1 lingurita de bicarbonat dizolvat
- - 1 lamaie, coaja rasă
- - 1 vanilie
Pentru sirop
- - 4 căni de zahăr
- - 4 ½ căni de apă
- - 1 lămâie taiata în jumătate
Mod de preparare
Ouăle și zahărul se bat aproximativ 10 minute. Se adaugă ulterior uleiul, iaurtul, grișul, făina, praful de copt, bicarbonatul, vanilia și se amestecă până când compoziția devine omogenă. Se adaugă și coaja rasă de lămâie.
Compoziția se răstoarnă într-o tavă și se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ jumătate de oră. După ce se scoate din cuptor, se taie în bucăți și așteptăm să se răcească.
Între timp, se prepară siropul. Se pun toate ingredientele într-o cratiță și se lasă la fiert timp de aproximativ 10 minute. Se toarnă cu polonicul siropul cald peste bucățile de prăjitură rece. Poate fi servită și cu o cupă de înghețată.
Citește și: Rețetă de pască cehească. Un preparat de-a dreptul gustos