Rețetă de pască cehească. Un preparat de-a dreptul gustos
Publicat pe 16.04.2022 la 22:15 Actualizat pe 16.04.2022 la 22:15
Pentru că se apropie Paștele și toți ne dorim să avem o masă pline de bucate, pasca cehească este un preparat deosebit care te va cuceri de la primă mușcătură. Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea ei!
- Rețetă de pască cehească
- Preparat simplu și gustos
- Masă delicioasă, la tine acasă
Rețeta de pască cehească este un preparat foarte rapid și gustos, iar timpul în bucătărie nu va fi deloc o problemă. Pentru o masă delicioasă aceasta este cea mai bună variantă.
Ingrediente:
Pentru aluat
50 g unt
200 g făină
100 g pesmet
sare
1/2 lingurita coriandru
100 g brânză de vaci
1 ou unt
Pentru tapetat
2 pumni de boabe de fasole uscată
Pentru umplutură
600 g spanac
2 cepe
5 căţei de usturoi
30 g unt
200 g caş sau brânză nesărată
100 g iaurt
100 g caşcaval
3 cartofi fierţi tăiaţi felii
6 ouă
3 linguri smântână
2 lingurite măghiran
sare
piper
nucşoară
1 chiflă veche sau un colţ de franzelă
Mod de preparare
Făina şi pesmetul se pun pe blatul de lucru, formând o moviliţă cu o gaură în mijloc. Se adaugă sarea şi coriandrul, untul, oul şi brânza şi se frământă bine. Apoi, se înveleşte coca în folie şi se dă la frigider 30 minute.
După ce s-a răcit, se întinde o foaie din 3 sferturi din cantitate. Se aşază în forma de copt, tapetată cu hârtie, aşa încât să acopere şi pereţii formei. Peste foaie se pune hârtie de copt şi deasupra se întinde fasolea, pentru a împiedica formarea denivelărilor. Se bagă în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, cam 10-12 minute. Se scoate din cuptor şi se îndepărtează fasolea şi hârtia de copt din mijloc.
Spanacul se opăreşte în apă cu sare, se scurge. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se pun la călit în unt. Se dau deoparte şi se lasă la răcit.
Caşul şi caşcavalul rase se amestecă cu iaurt, sare, nucşoară şi piper. Chifla se înmoaie cu apă călduţă, se stoarce şi se amestecă cu compoziţia anterioară, apoi se împarte totul în două părţi egale.
Cartofii cu măghiranul se încorporează în jumătate de compoziţie. Cealaltă se amestecă cu spanac. Peste blat se pune un strat de umplutură cu cartofi, deasupra un strat cu spanac. Se fac 6 gropiţe în umplutură, în care se sparg ouăle.
Din coca rămasă, se întinde o foaie cu care se acoperă forma ca un capac. Se unge deasupra plăcinta cu smântână şi se dă la cuptor, la foc mic, circa o oră.
După ce ați urmat acești pași, preparatul dumneavoastră este gata și poate fi servit alături de familie și cei dragi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de cozonac nefrământat. Un preparat pentru masa de Paște