Prăjitura "leneșului" cu mere. Un desert gata în doar câteva minute
Publicat pe 09.04.2022 la 19:23 Actualizat pe 09.04.2022 la 19:23
Este weekend, așa că ce ar putea merege mai bine decât o prăjitură de casă la un film alături de cei dragi?! Exact! Pentru a nu-ți pierde timpul în bucătărie cu orele, noi am pregătit o prăjitură extrem de simplă, așa cum spune și titlul: prăjitura "leneșului". Se face foarte repede, iar gustul este unul inconfundabil!
- Prăjitura "leneșului", cel mai simplu desert
- Mod de preprare pas cu pas
Vrei să îți răsfeți papilele gustative, însă să stai puțin timp în bucătărie? Este momentul să încerci prăjitura "leneșului", care cu siguranță o să te surprindă cu adevărat!
Prăjitura "leneșului", gata în doar câteva minute
Stai mai puțin de 30 de minute în bucătărie, iar apoi, tu și cei dragi o să vă delectați cu cel mai bun desert, chiar în fața televizorului la filmul potrivit. Iată lista de ingrediente, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
- 1 cană făină
- 1 cană gris
- 1 cană zahăr
- 1 pachet unt (sau margarină dacă țineți post)
- 2 kg mere
- scorțișoară
Mod de preparare:
Așa cum spune și numele pe care-l poartă prăjitura, se face extrem de ușor! Prima dată pornim cuptorul să se încingă, iar între timp pregătim ingredientele uscate pe care le punem într-un bol și le amestecăm bine.
Tăiem untul în jumătate, iar merele le curățăm și le radem. Punem hârtie de copt în tavă și radem pe răzătoarea mare jumătate din pachetul de unt, apoi stoarcem ușor merele și le punem în tavă.
Presăram scorțișoară și obtional puțin zahăr brun și ghimbir, apoi împărțim amestecul ingredientelor uscate în jumătate. Presăram o parte peste untul ras, iar după adăugăm și celaltă jumătate din amestecul de făînă, gris și zahăr.
Radem și cealaltă jumătate de unt, apoi introducem tavă în cuptorul preîncălzit pentru 50-60 minute, la foc potrivit (180 grade), până se rumenește frumos. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Prăjitură de post cu bulion și mere. Un desert cu adevărat delicios