Prăjitura Marlenka. O rețetă delicioasă pentru oamenii dragi
Publicat pe 15.02.2022 la 16:16 Actualizat pe 15.02.2022 la 16:18
Dacă îți este poftă de ceva dulce și nu știi cu ce îți mai poți surprinde familia, noi îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura Marlenka. Cu siguranță că vei primi laude din partea oamenilor dragi.
- Cum se pregătește prăjitura Marlenka
- Cel mai simplu și gustos desert
Cu toții vrem să ne suprindem prietenii și familia cu ceva dulce, dar de multe ori ne-am săturat să gătim mereu la fel. Noi îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura Marlenka.
Ingrediente pentru foi
- două ouă
- o esență de vanilie
- 75 g unt
- 100 g zahăr
- 100 g miere
- o linguriță de bicarbonat de sodiu
- 450 g făină
Ingrediente pentru crema:
- o lingură de miere
- două cutii de lapte condensat caramelizat
- 250 g unt
Modul de preparare
Pentru început puntem laptele condensat la fiert pentru două ore, în cutie, iar oala să fie plină cu apă. Îl lăsăm la răcit la temperatura camerei, după care îl băgăm la frigider.
Amestecăm praful de copt cu făina. Într-un alt bol punem untul, sarea și mierea și îl punem deasupra unei cratițe cu apă de foc. După ce am topit untul adăugăm oăle și zahărul și amestecăm.
Punem făina și amestecăm până se omogenizează. Băgăm foile de prăjitură la cuptor la 180 de grade pentru 10 minute. Pentru crema de lapte punem untul și laptele într-un castron și batem conținutul.
Împărțim crema în 4 părți egale și umplem foile cu aceasta. Tăiem felii prăjitura, iar apoi este bună de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de plăcintă americană cu cireșe. Un desert gustos pentru întreaga familie