Prăjitura O noapte la Veneția. Cea mai delicioasă rețetă pentru întreaga familie
Publicat pe 11.02.2022 la 23:51 Actualizat pe 11.02.2022 la 23:52
Dacă îți este poftă de ceva dulce, dar nu mai știi ce să gătești pentru ca întreaga familie să fie mulțumită, noi îți prezentăm o rețetă simplă și delicioasă pentru prăjitura O noapte la Veneția care îți va aduce laude din partea celor dragi.
- Cum se pregătește prăjitura O noapte la Veneția
- Rețetă simplă
Pentru că știm cât de importante sunt momentele petrecute alături de familie și prieteni, noi ți-am pregătit o rețetă simplă și delicioasă pentru prăjitura O noapte la Veneția. Cu siguranță că îi vei surprinde pe oamenii dragi și vei primi laude din partea tuturor.
Rețetă prăjitura O noapte la Veneția
Ingrediente
- 10 ouă
- 150 g. de zahăr
- 100 g. de nucă de cocos
- nouă linguri de făină
- două linguri de cacao
- o linguriță de praf de copt
- șapte linguri de lapte
- 250 g. de unt
- 100 g. de ciocolată amăruie
Modul de preparare
Într-un bol punem șase albușuri și le batem tare, după care adăugăm șase linguri de zahăr. Adăugăm nucă de cocos și cinci linguri de făină, iar apoi mixăm copoziția. Turnăm aluatul într-i tavă, pe o hârtie de copt și întindem bine pe toată suprafața.
Într-un alt bol batem patru ouă cu patru linguri de zahăr, după care adăugăm praful de copt, două linguri de cacao și patru linguri de făină. Turnăm aluatul peste cel din tavă și îl întindem pe toată suprafața.
Băgăm blatul la cuptor, la 180 de grade, pentru 35 de minute, după care îl lăsăm la răcit. Într-un alt bol punem șase gălbenușuri, cinci linguri de lapte și 180 g. de zahăr, punem compoziția la o baie de aburi și amestecăm.
Untul îl batem cu spuma din gălbenușuri și îl adăugăm treptat, linguriță cu linguriță. Topim într-o cratiță ciocolata amăruie cu 50 g. de unt, două linguri de lapte. Turnăm glazura caldă peste blat și o lăsăm să se răcească, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjiturele istețe cu zmeură. Un preparat absolut delicios și foarte rapid