Prăjitura ou ochi. O rețetă simplă și delicioasă
Publicat pe 19.05.2023 la 08:26 Actualizat pe 19.05.2023 la 08:28
În cazul în care vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, însă nu îți dorești să gătești un preparat „obișnuit”, noi îți prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă pentru prăjitura cu ochi.
- Rețetă prăjitura cu ochi
- Ingrediente
- Modul de preparare
De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare pentru acest desert. Ține cont cu strictețe de toți pașii, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de rețetă.
Ingrediente pentru blat
- 200 g unt
- 4 ouă
- 5 g praf de copt
- un praf de sare
- 200 g făină
- 200 g zahăr
Ingrediente cremă
- 80 g zahăr pudră
- 10 ml esență vanilie
- 600 ml lapte
- 300 g smântână grasă
- 60 g amidon de porumb
Ingrediente jeleu
- 7 jumătăți de piersică din compot
- 330 ml zeamă compot de piersici
- 20 g amidon
- 50 g zahăr pudră
Modul de preparare
Într-un bol, vom combina untul la temperatura camerei cu zahărul și sarea, amestecând până obținem o consistență omogenă. Vom adăuga ouăle în crema obținută, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare.
La final, vom încorpora făina cernută împreună cu praful de copt. Aluatul rezultat va fi turnat într-o tavă, care va fi tapetată cu hârtie de copt. Vom nivela bine suprafața aluatului și îl vom introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 15 minute.
Se lasă blatul la răcit. Într-o cratiță, vom combina amidonul și zahărul pudră, amestecându-le cu un tel para. Vom adăuga laptele treptat, având grijă să nu se formeze cocoloașe. La final, vom adăuga esența.
Vom pune crema pe foc mediu. Este important să amestecăm în mod constant. Vom îndepărta crema de pe foc și o vom lăsa să se răcească aproximativ 20 de minute. Apoi, vom adăuga smântâna și vom amesteca ușor cu o spatulă.
Vom tăia marginile blatului într-un mod estetic, apoi îl vom pune pe o tavă și îl vom înconjura cu o ramă ajustabilă. Vom întinde uniform crema peste blat. Punem peste cremă jumătățile de piersică.
Într-o cratiță, vom combina amidonul și zahărul pudră, le vom amesteca și vom turna încet peste ele zeama de compot strecurată. Vom amesteca bine, apoi vom pune amestecul la fiert. Vom fierbe până începe să se îngroașe și se lăsa să se răcească timp de aproximativ 7 minute.
Cu ajutorul unei pensule, vom unge piersicile cu jeleu. Este important de precizat faptul că se lasă în frigider peste noapte, după care este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu căpșuni și cremă de vanilie. Un desert rapid și delicios pentru cei dragi