Rețetă de pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Un desert delicios pentru cei dragi
Publicat pe 16.05.2023 la 14:19 Actualizat pe 16.05.2023 la 14:19
Dacă te-ai săturat de clasicele rețete de pandișpan, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm o nouă rețetă, care îți va încânta papilele gustative. Este vorba de pandișpanul cu dropsuri de ciocolată. Este un desert delicios pentru cei dragi și cu siguranță vei reuși să impresionezi cu el. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de pandișpan cu dropsuri de ciocolată
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de pandișpan cu dropsuri de ciocolată este ușor de făcut și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat gustos și sănătos.
Rețetă de pandișpan cu dropsuri de ciocolată
Ingrediente:
-6 ouă
-200 gr de zahăr
-250 gr de făină
-1 vârf de linguriță cu sare
-coaja de la o portocală
-coaja de la o lămâie
-sucul de la 1/2 lămâie
-200 gr de dropsuri de ciocolată amăruie
Mod de preparare:
Toate ingredientele se pun pe masă și se lasă la temperatura camerei pentru un timp de 20-30 de minute. Se dă cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius, iar pe o formă de copt se așează hârtie de copt.
Într-un bol se separă albușurile de gălbenușuri, iar peste albușuri se presară sare și se amestecă foarte bine cu un mixer. Se pune zahărul ușor, după care se adaugă sucul de lămâie și se amestecă foarte bine. Se va forma o bezea.
Gălbenușurile de ou se amestecă cu cojile de citrice răzuite, după care se adaugă rând pe rând bezeaua. Se omogenizează foarte bine acest amestec. Cu o spatulă se încorporează făina treptat, dată printr-o sită. Se amestecă bine, până în momentul în care se va forna o compoziție aerată.
În forma de copt se pune un strat din compoziție, după care se presară dropsurile de ciocolată, iar apoi se mai întinde un strat de aluat și încă unul de dropsuri de ciocolată. Se bagă tava în cuptor la temperatura de 180 de grade Celsius pentru aproximativ 35 de minute. Se scoate din cuptor și se lasă la temperatura camerei timp de 10-15 minute, apoi se scoate din tavă și se așează pe un platou. Se va tăia desertul abia în momentul în care va fi răcit complet. Poftă bună la pandișpan!
Citește și: Rețetă de mere coapte cu nucă și scorțișoara. Desertul cu care îi vei încânta pe cei mici