Prăjitura Portokalopita. O rețetă simplă și delicioasă
Publicat pe 07.02.2022 la 17:52 Actualizat pe 07.02.2022 la 17:52
Cu toții vrem să-i surprindem pe oamenii dragi cu gustări delicioase, dar de multe ori nu avem timp de petrecut doar în bucătărie. Dacă vrei să prepari un desert simplu, dar și gustos, noi îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura Portokalopita, o specialitate grecească.
- Cum se prepară prăjitura Portokalopita
- Rețetă simplă și ieftină
Dacă vrei să-ți suprinzi prietenii și familia cu un desert delicios, dar și simplu, noi îți prezentăm prăjitura Portokalopita. O rețetă grecească cu iaurt și portocale, perfectă pentru o masă exotică.
Rețetă prăjitura Portokalopita
Ingrediente
- 400 gr. foi de plăcintă
- două portocale
- 4 ouă
- 450 gr. zahăr
- 200 ml. ulei
- 20 gr. praf de copt
- 250 g iaurt
- o lingură esență de vanilie
- 500 ml. apă
Modul de preparare
Turnăm într-o cratiță 500 ml de apă, adăugăm coaja rasă de portocale și 250 gr. de zahăr, după care o punem la foc și amestecăm timp de cinci minute. Lăsăm la răcit o oră, la temperatura camerei. Într-un bol amestecăm 200 gr. de zahăr și cele patru ouă, iar amestecând continuu adăugăm și 200 ml. de ulei.
La final adăugăm praful de copt, esența de vanilie, coaja rasă de portocală și iaurtul și amestecăm bine compoziția. Tăiem foile de plăcintă de 4-5 cm. lungime și le adunăm împreună.
Punem foile peste compoziție și amestecăm cu un tel. Turnăm totul într-o tavă de cuptor și punem prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45 de minute.
După ce am scos prăjitura de la cuptor, turnăm deasupra ei siropul. O lăsam la frigider pentru 5 ore, după ce s-a răcit la temperatura camerei și este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă simplă de prăjitură cu vișine. Un desert delicios și ușor de preparat