Prăjtura durere de cap! O rețetă simplă și gustoasă
Publicat pe 23.02.2022 la 09:56 Actualizat pe 23.02.2022 la 09:56
Știm, titlul este din cale afară de amuzant, însă cert este că desertul este nemaipomenit de bun și gustos, ideal să-l împarți cu întreaga familie. Nu, nu îți dă dureri de cap când o s-o prepari pentru că este mai ușor decât ai crede și mai delicioasă decât te-ai aștepta. Încearcă prăjitura Durere de cap și nu vei regreta, ba chiar o să ne mulțumești!
- Prăjitura Durere de cap
- Rețeta pas cu pas
Prăjtura durere de cap! O rețetă simplă și gustoasă
Ți-e poftă de ceva dulce, însă te-a plictisit să cumperi mereu și mereu aceleași produse? E bine, este momentul să-ți răsfeți papilele gustative ca la carte și să mănânci un desert pe care nu l-ai mai întânit până acum. Vezi cum se prepară prăjitura Durere de cap și sigur o vei trece în agenda ta după ce o să guști prima felie!
Ingrediente:
- 6 albușuri de ou
- 150 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguri făină
- 1 plic praf de copt stins cu zeamă de lămâie
- 50 g nuci măcinate
- 4 gălbenușuri de ou
Pentru cremă:
- 200 g unt
- 2 linguri ness
- 2 gălbenușuri de ou
- 150 g zahăr pudră
- 50 g nuci
Pentru glazură:
- 1/2 cană apă
- 6 linguri zahăr
- 3 linguri cacao
- 50 g unt
Mod de preparare:
Începem cu blatul, bineînțeles, astfel că batem spumă albușurile de ou, iar apoi se adaugă toate celelalte ingrediente pentru blat treptat. Se amestecă bine, iar atunci când este bine omogenizat, aluatul se toarnă într-o tavă unsă cu făină și se lasă la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute, până se rumenește.
Între timp facem crema. Untul și ness-ul se frecă bine, iar separat, gălbenușurile cu zahărul pudră, până zahărul e topit. Se amestecă cele două compoziții și se adaugă nucile prăjite și tăiate mărunt în prealabil. Se întinde crema, peste blatul bine răcit, iar apoi ne ocupăm de galzură.
Zahărul, cacaoa, untul și apa, se fierb bine, până se fac mici bule în ea, apoi se lasă timp de 2-3 minute să se răcească, astfel încât să nu mai fie fierbinte. Se toarnă glazura caldă peste cremă, iar apoi lăsăm prăjitura la răcit cel puțin o oră! Se ornează cu fulgi de cocos sau nuci măcinate, se taie după bunul plac, iar apoi poate fi servită. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Prăjitură cu smântână. Rețeta unui desert gustos și foarte rapid