Quesadilla cu dovlecei. Rețeta este delicioasă
Publicat pe 24.03.2022 la 20:45 Actualizat pe 24.03.2022 la 20:45
Quesadilla este un preparat de-a dreptul delicios și se poate prepara în numeroase feluri. O poți face cu orice ai la îndemână prin frigider, și este o rețetă care se prepară foarte simplu și rapid. O să iți placă la nebunie această quesadilla cu dovlecei, este cremoasă și aromată.
- Rețeta mexicană de quesadilla cu dovlecei
- Cum se prepară
Toată lumea a auzit de renumitul preparat quesadilla. Este o rețetă mexicană, se prepară extrem de rapid și există numeroase moduri în care o poți găti. O poți cu orice ingrediente îți sunt la îndemână, dar eu azi îți prezint acest preparat în varianta cu dovlecei. Iată ingredientele de care ai nevoie.
Ingrediente
2 dovlecei
3 foi mari de tortilla
250 gr brânză cremoasă, care se topește ușor
15 frunze de busuioc
2 fire de mărar
Puțin ulei
Sare
Mod de preparare
Dovleceii se taie fâșii cât mai subțiri pe lungime. Feliile se așază unele lângă altele pe șervețele de bucătărie și se presară cu sare, apoi se lasă la scurs timp de 20 de minute. După ce s-au scurs, se ung pe deasupra cu o pensulă cu puțin ulei de măsline. Într-o tigaie largă se așază dovleceii cu partea unsă în jos, se lasă puțin la gătit, aproximativ un minut, iar apoi se întoarce și pe partea cealaltă. Acum că ați făcut acest lucru. Se poate asambla quesadilla. Se așază o foaie de tortilla pe masă, iar pe jumătate din foaie se rade brânză sau se unge în cazul în care aceasta este una cremoasă. Peste brână se pun felii de dovlecel (cât să acopere partea cu brână), și se presară busuioc tocat. Se mai pune încă un strat de brânză, iar apoi se pliază jumătatea goală de tortilla peste umplutură. Acum se încinge o tiagie și se pune tortilla la rumenit. Se lasă cam dou minute pe fiecare parte, până se rumenește frumos. Se scoate și se taie în formă de triunghi. Poftă bună!