Rețetă ceai de ghimbir și lămâie. Beneficii și recomandări
Publicat pe 22.02.2021 la 15:06 Actualizat pe 22.02.2021 la 15:06
Ceaiul de ghimbir cu lămâie este unul dintre preferatele multora pentru că are nenumărate beneficii. Însă, pentru a te bucura de acestea, trebuie să te asiguri că îl prepari după cea mai bună rețetă, pe care o găsești mai jos. Tot acolo vei afla și ce recomandări sunt făcute legate de această băutură.
- Ceaiul de ghimbir și lămâie are multe beneficii.
- Ghimbirul este o plantă cu flori care provine din China.
Pentru cei care nu cunosc foarte bine istoria acestei plante miraculoase, vă spunem că ghimbirul este o plantă cu flori care provine din China și care poate fi utilizat atât în stare proaspătă, uscată, pudră sau chiar sub formă de uleiuri și suc.
Beneficiile ceaiului de ghimbir
Ei bine, cu atâtea forme de a-l consuma, cei mai mulți preferă să se bucure de această plantă făcând un ceai ca la carte. De altfel, trebuie menționat că ceaiul de ghimbir cu lămâie, poate și cu miere, după gust, ajuă la digestie, reduce greața, combate gripa și răceală, este bun în lupta cu kilogramele în plus, dar previne și formarea cheagurilor de sânge pe artere. Totodată, această băutură are și efecte antiinflamatoare și antioxidante puternice.
Mai concret spus, ceaiul de ghimbir cu lămâie ar trebui să facă parte din rutina ta zilnică dacă pui pe primul loc sănătatea ta, dar și starea de bine, căci este și un aliment care te relaxează imediat.
Ingrediente
o bucățică de rădăcină de ghimbir
o cană și jumătate de apă
2 felii de lămâie
o linguriță de miere (dacă este cazul)
Mod de preparare
Pentru a prepara un ceai de ghimbir cu lămâie trebuie mai întâi să speli și să cureți rădăcina de ghimbir, apoi trebuie să o tai în felii subțiri, la fel cum vei face și cu lămâia.
În tot acest timp, ai grijă să fierbi apa, ca mai poi să adaugi și ghimbirul peste, lădând totul pentru încă alte 20 de minute la foc. Ultimul pas este acela de a adăuga feliile de lămâie sau două linguri de suc de lămâie în ceai și lasă totul acoperit pentru cinci minute.
Această băutură poate fi consumată atât fierbinte, cât și cu gheață, dar nu uita că poți adauga, după gust, și o linguriță de miere.
Citește și: Cele mai bune ceaiuri pentru digestie