Reţeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu. Nu trebuie să lipsească de pe masa de Paşte!
Publicat pe 25.04.2019 la 08:15 Actualizat pe 25.04.2019 la 09:50
Vrei să îi dai pe spate pe invitaţii de la masa de Paşte cu un cozonac incredibil de bun? Chef Scărlătescu are o reţetă pe care a dezvăluit-o tuturor şi este foarte simplu de urmat şi de pus în practică.
Vrei să îi dai pe spate pe invitaţii de la masa de Paşte cu un cozonac incredibil de bun? Chef Scărlătescu are o reţetă pe care a dezvăluit-o tuturor şi este foarte simplu de urmat şi de pus în practică.
Dacă veţi respecta reţeta, atât ingredientele, cât şi paşii, vă va ieşi un cozonac pufos şi delicios, care va fi pe placul tuturor celor care îl vor gusta.
Ai nevoie de: 250 grame zahăr, 450 grame lapte, 5 ouă, 60 grame drojdie, 300 grame unt, 500 grame nucă, 200 grame rahat, 150 grame ciocolată belgiană, 30 grame portocală confiată, 30 grame coajă de lămâie, stafide.
Ce trebuie să faci? Urmează paşii de la jos!
Amestecă drojdia cu 100 de ml de lapte şi pune şi trei linguri cu făină. Lasă compoziţia să crească la cald până când aproape îşi dublează volumul. Pune laptele la fiert alături de zahăr şi amestecă totul până se dizolvă.
Între timp, freacă gălbenuşurile cu praful de sare. Adaugă făina într-un vas şi, pe rând, pune gălbenuşurile, laptele cu zahărul topit, apoi untul şi portocala confiată.
Compoziţia se pune la dospit şi se lasă o oră. Ia apoi o bucata de aluat, o intinzi bine şi pui crema obţinută din nuci, ciocolata belgiana topită, stafide şi rahat, apoi rulează şi secţionează în două pe lungimea sa, împleteşte şi pune în tavă.
Nu uita, înainte să asezi în tavă, pune unt şi făină. Lasă în tavă timp de două ore, apoi pune la cuptor pentru 45 de minute - o oră, la 160 de grade.
R.P.