Rețetă de ardei kapia copți umpluți cu ciuperci de pădure. Preparatul pe care să-l servești de Sfânta Maria
Publicat pe 15.08.2023 la 09:25 Actualizat pe 15.08.2023 la 09:25
Suntem pe data de 15 august 2023, iar credincioșii ortodocși pregătesc astăzi rețete de Sfânta Maria Mare, care este o sărbătoare cu cruce roșie în calendarul ortodox. Ei bine, pentru astăzi îți vom prezenta cum să gătești ardei kapia copți umpluți cu ciuperci de pădure. Este preparatul pe care să-l servești de Sfânta Maria. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de ardei kapia copți umpluți cu ciuperci de pădure
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de ardei kapia copți umpluți cu ciuperci de pădure este extrem de simplu de pregătit și nu ai nevoie de multe ingrediente pentru ea. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat care îți va încânta papilele gustative!
Rețetă de ardei kapia copți umpluți cu ciuperci de pădure
Este Sfânta Maria, iar credincioșii ortodocși pregătesc masa festivă de sărbătoare. Pentru astăzi îți vom prezenta cum să prepari ardeii kapia copți umpluți cu ciuperci de pădure. Pe masa festivă mai puteți pune legume de sezon coapte pe grătar, porumb copt pe grătar sau salată de vinete.
Ingrediente:
-5 kg de ardei kapia
-3 kg de ciuperci de pădure
-3 măsuri de apă
-2 măsuri de oțet
-două linguri de sare
Mod de preparare:
Se coc ardeii kapia, apoi se pun într-un vas acoperit pentru a se aburi, deoarece așa se vor curăța mult mai ușor. Se curăță ciupercile de pădure, apoi se spală foarte bine și se pun la fiert pentru aproximativ 30 de minute. Se scurg de apă și se mai clătesc încă o dată într-un jet de apă, asta după ce au fost fierte suficient.
Se curăță ardeii kapia de coajă, de cotoare și de semințe, apoi se umplu cu ciupercile de pădure. Se așează ardeii în borcane, iar printre ei se mai pun câteva ciuperci de pădure. În borcane se pune oțet, sare și apă.
Se capsează toate borcanele și se pun la baie de abur pentru aproximativ 20-25 de minute. Se lasă ardeii kapia copți umpluți cu ciuperci de pădure la răcit, apoi sunt gata de servit. Poftă bună!
Acești ardei se pun în borcane pentru a fi serviți și în sezonul rece. Se pot ține la cămară sau la loc răcoros, pentru a nu se strica sau mucegăi. Sunt delicioși în orice sezon.
Citește și: Conopidă la cuptor cu guacamole. O rețetă delicioasă