Rețetă de ardei umpluți de post in sos de roșii. Preparatul rapid și ieftin pentru perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă
Publicat pe 25.11.2023 la 09:04 Actualizat pe 25.11.2023 la 10:06
Ne aflăm în perioada specifică Postului Crăciunului. Astfel, în cazul în care îți dorești și tu să îți diversifici lista de preparate pentru următoarele săptămâni, noi îți propunem să încerci și rețeta de ardei umpluți de post în sos de roșii. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara această masă rapidă și ieftină pentru perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă!
- Rețetă de ardei umpluți de post în sos de roșii
- Preparatul rapid și ieftin pentru perioada în care ne aflam
Ardeiul gras este una dintre cele mai consumate legume consumate din întreaga lume. Aceasta are o mulțime de beneficii și poate fi adăugată în diferite feluri de mâncare sau poate fi consumată chiar în stare crudă.
Rețetă de ardei umpluți de post în sos de roșii
Mâncarea de ardei umpluți este un preparat extrem de îndrăgit la noi în țară. Această mâncare se prepară ușor și nu necesită prea mult timp petrecut în bucătărie.
Ingrediente
- 5-6 ardei grași medii.
Umplutură
- 150 g orez cu bob rotund;
- 1 ceapă veche mică + 1 ceapă verde (sau încă o ceapă veche);
- 2 linguri de ulei;
- sare, piper, cimbru uscat;
- 1 morcov;
- ½ dovlecel mic;
- ⅓ vânătă sau ½ dovlecel (dacă nu vreți să puneți vânăta);
- 150 g ciuperci proaspete;
- ½ ardei kapia;
- o mâna bună de verdeață (pătrunjel, mărar).
Sos de roșii
- 500 ml suc de roșii la sticlă sau cutie;
- sare.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de ardei umpluți de post cu sos de roșii, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să ai la îndemână toate ingredientele menționate anterior. Apoi, se toacă mărunt cepele și se rade morcovul.
Se ia dovlecelul și vânăta și se taie în cubulețe, în timp ce ciupercile se mărunțesc în felii sau sferturi. Trebuie să știți că, în cazul în care nu doriți să puneți vânătă, aceasta se poate înlocui cu un dovlecel. În continuare, urmează pasul în care se pregătesc și ardeii grași, care se spală și se scobesc de cotoare și semințe.
După acest proces de început, se ia o tigaie și se călește ceapa cu puțină sare și puțin ulei. Urmează să se adauge și morcovul și se mai lasă pe foc. După care, în aceeași tigaie se pun și ciupercile, dar și amestecul de bucățelele de dovlecel și de vânătă. Se mai adaugă tot acum și ardeiul kapia, dar și alte condimente, după plac.
Asta nu este tot, căci urmează ca fiecare ardei gras să fie umplut consistent cu conținutul de orez și legume și apoi se adaugă într-o oală care mai apoi va fi introdusă în cuptor, la fiert. Ultimul pas este cel în care se diluează 500 ml de suc de roșii cu 500 ml de apă caldă.
Mai rămâne doar să fie pusă cratița la foc mediu, iar când ardeii au început să clocotească se reduce focul la minimum și se lasă să fiarbă pentru un timp de aproximativ 40-45 de minute.
CITEȘTE ȘI: Cel mai bun sos pentru ardei umpluți. 3 rețete simple