Rețetă de arepas, preparatul tradițional columbian gustat de concurenții din America Express. Ai nevoie de doar câteva ingrediente ieftine
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 23.10.2023 la 11:27
Actualizat pe 23.10.2023 la 12:39
Arepas este unul dintre cele mai gătite preparate tradiționale din America de Nord, iar cei care au avut ocazia să îl deguste au fost concurenții din America Express – Drumul Soarelui. Acesta este o adevărată delicatesă pentru localnici, iar noi îți vom arăta cum să o gătești la tine acasă. Ai nevoie doar câteva ingrediente ieftine și puțin timp la dispoziție.
- Arepas este un preparat îndrăgit de localnici
- Cum se gătește și de ce ingrediente ai nevoie
Există multe preparate simple, pentru care ai nevoie de puține ingrediente ca să le gătești. Arepas este unul dintre ele, iar pentru concurenții din America Express fost o adevărată provocare, căci este un preparat tradițional din Columbia. Însă, poate fi gătit cu ușurință și acasă și adaptat cu alte arome pe placul tuturor.
Rețetă de arepas, un preparat tradițional din Columbia
Acest preparat este considerat pâinea specifică din Venezuela, iar pentru locuitori este indispensabil. Mulți îl gătesc acasă, în doar câteva minute, din ingrediente de bază pe care aproape oricine le are în propria bucătărie. Din acest motiv nu trebuie să ratezi șansa să gătești un preparat care te va cuceri.
Ingrediente
- 100 mililitri de lapte
- 2 linguri de unt
- 25 de grame de zahăr
- Un praf de sare
- 300 de grame de boabe de porumb dulce
- 150 de grame de mălai
Mod de preparare
Modul de preparare este mai simplu decât ai fi crezut. Pentru început, vei face un piure din boabele de porumb și lapte. Aceste ingrediente se bagă în blender până se formează o pastă.
Într-un bol separat se amestecă zahărul, mălaiul și sarea, până când se obține un amestec omogen. Dacă îți dorești un plus de aromă, aici poți să adaugi și puțină brânză rasă. În cele din urmă se adaugă amestecul de porumb cu mălaiul și se frământă.
Când s-a format aluatul, vei face forme rotunde de arepas, pe care le vei prăji într-o tigaie încinsă cu unt. Acestea se prăjesc pe ambele părți, iar mai apoi pot fi servite calde, cu diferite ingrediente. Este foarte important să le consumi calde, astfel încât să nu se întărească ulterior. Arepas pot fi mâncate cu diferite sosuri, sau pot să înlocuiască pâinea de la masă.
Citește și: Rețetă de tort cu mere și caramel fără coacere. Desertul care e gata în mai puțin de 20 de minute