Rețetă de pâine fără carbohidrați. Ai nevoie de doar 2 ingrediente și este gata în câteva minute
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 07.09.2023 la 23:18
Actualizat pe 07.09.2023 la 23:18
Dacă ții dietă sau pur și simplu vrei să încerci o altă rețetă de pâine, ești la locul potrivit. De curând, în mediul online a devenit virală pâinea fără carbohidrați, care este gata în câteva minute și unde mai pui că nici nu trebuie să te pricepi prea bine în bucătărie pentru a o pregăti.
- Rețetă de pâine fără carbohidrați
- Ai nevoie de doar 2 ingrediente și este gata în câteva minute
De cele mai multe ori, pâinea poate fi considerată un „inamic” atunci când vrei să scapi de câteva kilograme în plus, dar există o variantă care este mult mai „prietenoasă” cu silueta.
Este vorba despre rețetă de pâine fără carbohidrați, gata în câteva minute, pe care o pregătești din 2 ingrediente.
Cum se pregătește pâinea fără carbohidrați
Pentru această rețetă ai nevoie de ouă și brânză cottage. Pentru început, se separă albușurile de gălbenușurile, iar albușurile sunt amestecate cu apă până când se obține o spumă.
După ce cele două ingrediente s-au omogenizat bine, se adaugă și brânza cottage și vei obține un amestec cu textură cremoasă.
Se tapetează tava cu hârtie de copt și se pune amestecul care trebuie lăsat la cuptor pentru 30 de minute la 170 de grade, iar mai apoi este gata.
Rețetă de chifle fără făină și fără carbohidrați
La fel de cunoscută este și rețeta de chifle pentru care nu au nevoie de făină și sunt fără carbohidrați, având doar 45 de calorii. Pentru această rețetă ai nevoie, pe lângă ouă și brânză, și de praf de copt, puțin ulei și semințe de susan.
Primul pas este de a tapeta tava cu hârtie de copt și apoi ulei, iar mai apoi se separă albușurile de gălbenușuri. Se amestecă gălbenușurile cu brânza până când devine o compoziție omogenă. Mai apoi, într-un alt bol se adaugă albușurile bătute bine cu un praf de copt, iar mai apoi se toarnă albușurile peste amestecul obținut din brânză și gălbenușuri.
Ulterior, se fac chiflele și se pun în tavă. Se lasă la cuptor pentru 15 minute la 150 de grade. După ce sunt scoase din cuptor și cât încă sunt calde, pot fi decorate cu semințe de susan și sunt gata de servit. La fel ca în cazul primei rețete, și această variantă de chifle sunt indicate celor care țin dietă, cât și celor care au intoleranță la gluten.
Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine ținută la frigider! Specialiștii trag un semnal de alarmă