Rețetă de biscuiți cu ciocolată neagră. Cum să le pregătești celor dragi o delicatesă de post
Publicat pe 08.12.2023 la 08:18 Actualizat pe 08.12.2023 la 08:18
Este vineri, iar dacă ai aflat că ai musafiri în weekend și nu ai idee ce să le pregătești, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru biscuiții cu ciocolată neagră. Este un preparat gustos pentru perioada de post a Crăciunului. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o delicatesă!
- Rețetă de biscuiți cu ciocolată neagră
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de biscuiți cu ciocolată neagră este simplă, iar gustul acestui desert va reuși să-ți încânte papilele gustative. Dacă te gândești să le pregătești celor mici un preparat gustos, atunci încearcă această rețetă simplă și vei reuși cu siguranță să-i surprinzi. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Rețetă de biscuiți cu ciocolată neagră
Acești biscuiți cu ciocolată sunt o opțiune delicioasă și sățioasă pentru perioada postului de Crăciun și pot fi savurați cu o cană de lapte de migdale sau cu un ceai aromat.
Ingrediente:
-1 cană de făină de grâu integral
-1/2 cană de zahăr brun sau îndulcitor (sirop de agave sau sirop de artar)
-1/3 cană de ulei de cocos sau ulei vegetal
-1/4 cană de lapte vegetal
-1 linguriță de extract de vanilie
-1/2 linguriță de praf de copt
-un praf de sare
-1/2 cană de ciocolată neagră vegană
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius și pregătește o tavă cu hârtie de copt. Într-un castron mare amestecă făina de grâu integrală, zahărul brun, uleiul de cocos, laptele vegetal, extractul de vanilie, praful de copt și sarea. Amestecă până când obții o compoziție omogenă.
Adaugă bucățile de ciocolată neagră și amestecă-le ușor în aluat. Cu mâinile ude, formează biluțe din aluat și așază-le pe tavă, lăsând spațiu între ele. Aplatizează ușor fiecare biluță cu o furculiță sau cu mâna, astfel încât să obții forma dorită a biscuiților.
Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 10-12 minute sau până când marginile biscuiților devin aurii. Lasă biscuiții să se răcească pe tavă timp de câteva minute, apoi sunt gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă delicioasă de prăjitură cremoasă cu iaurt pentru sărbatori. Desertul este gata în doar câteva minute