Rețetă de biscuiți din 3 ingrediente. Un desert delicios și ușor de preparat
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 18.02.2023 la 23:00
Actualizat pe 18.02.2023 la 23:00
De curând, pe TikTok, a devenit virală o rețetă de biscuiți din 3 ingrediente. Modul simplu de preparare, dar și gustul delicios, i-au determinat pe tot mai mulți să spună că este un desert care merită încercat.
- Rețetă de biscuiți din 3 ingrediente
- Un desert delicios și ușor de preparat
Dacă vrei să pregătești ceva dulce, dar nu îți dorești să petreci prea mult timp în bucătărie, rețeta de biscuiți din 3 ingrediente poate fi alegerea ideală. O tânără a devenit cunoscută în mediul online pentru rețeta ușor de preparat.
Cum se pregătesc biscuiții din 3 ingrediente
Ingrediente:
- zahăr
- unt
- făină
Mod de preparat:
Înainte să începi să pregătești biscuiții, untul trebuie să fie la temperatura camerei. Acest ingredient se adaugă într-un bol și se bate cu mixerul la viteză medie, pentru câteva minute.
Mai apoi, se adaugă zahărul și se amestecă pentru câteva minute. Ulterior, se verifică dacă cele două ingrediente au fost mixate bine, iar mai apoi se adaugă făina. Se obține un aluat, care trebuie întins foarte bine.
Aluatul trebuie lăsat la frigider pentru câteva ore, dar nu înainte de a-l pune într-o folie de plastic și a-i da o formă. După ce amestecul a stat la rece, se pot lua bucăți din aluat și se modelează biscuiții, iar mai apoi se lasă la cuptor pentru 20 de minute.
Care este secretul acestei rețete
Cu toate că pare o rețetă simplă, biscuiții pot să se întărească rapid, dacă nu este adăugată cantitatea necesară de unt.
Acest ingredient este cel mai important, atunci când se pregătește aluatul, pentru că poate face diferența dintre biscuiții moi și pufoși și cei tari.
La fel de important este și în timpul, pentru că dacă sunt lipicioși în interior, biscuiții mai trebuie lăsați în cuptor. În plus, și ultimul ingredient, făina, trebuie adăugat cu atenție. Cantitatea de făină trebuie adăugată în funcție de cantitatea de zahăr și unt.
În ceea ce privește zahărul, poate fi folosit orice tip, dar este indicat să fie folosit cel pudră, asta pentru că așa vei obține mult mai repede consistența dorită, iar biscuiții vor fi pufoși.
Citește și: Ce ingredient îți strică aluatul pentru pâine și nu se mai dospește! Multe gospodine fac această greșeală