Rețetă de brioșe cu cremă de fistic și vanilie. Desertul rapid și ieftin pe care îl poți prepara alături de cei mici
Publicat pe 30.01.2024 la 09:17 Actualizat pe 30.01.2024 la 09:17
Dacă ești în căutarea unui deSert simplu și rapid cu care să îi dai pe spate pe cei dragi în această perioadă în care ne aflăm, noi îți propunem rețeta de brioșe cu cremă de fistic și vanilie. Iată cum se prepară acest desert rapid și ieftin pe care îl poți prepara alături de cei mici!
- Rețetă de brioșe cu cremă de fistic și vanilie
- Desertul rapid și ieftin pe care îl poți prepara alături de cei mici
Chiar dacă ți-e poftă de un mic desert, în mijlocul zilei, sau chiar dacă vrei să-ți servești musafirii cu ceva dulce și ușor, brioșele sunt un deliciu pe care cu greu l-ar putea refuza cineva.
În cazul în care te gândești că ți-ar plăcea să le savurezi, dar te temi că ai putea petrece ore întregi în bucătărie, nu te îngrijora. Pe cât de gustoase sunt brioșele, pe atât de ușor le vei putea prepara, indiferent de ocazie.
Rețetă de brioșe cu cremă de fistic și vanilie
Ingrediente
Pentru brioșe:
-un praf de sare;
-125 g unt;
-150 g zahăr;
-3 ouă;
-60 ml lapte;
-200 g făină;
-1 + 1/2 linguriță praf de copt;
-1 lgt esență de vanilie.
Pentru crema de vanilie:
-500ml lapte;
-3 gălbenușuri de ou;
-100g zahăr;
-25g amidon;
-25g făină;
-1 lgt esență vanilie;
-3 foi gelatină.
Pentru pastă de fistic:
-70g fistic (decojit);
-30g zahăr;
-1/2 lgt esență migdale.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de brioșe cu cremă de fistic și vanilie, în primul rând ne vom ocupa de cremă. Astfel, pentru a pregăti crema, începeți prin a bate gălbenușurile cu zahărul până se albesc.
Apoi, adăugați puțin lapte că să se mai subțieze compoziția un pic și încorporați făina și amidonul. În continuare, restul de lapte îl puneți la fiert într-o oală, la foc mic, până începe să fiarbă.
După aceea, luați de pe foc și încorporați amestecul de gălbenușuri, întoarceți oala pe foc și amestecăți în continuu, până când compoziția se îngroașă. Trebuie să știți, însă, că trebuie să mai amestecați câteva minute pe foc, până când crema devine fină (făina trebuie să se gătească, altfel crema va rămâne făinoasă).
În acest fel, urmează pasul în care luați oala de pe foc și adăugați esența de vanilie. Acum este momentul când veți adăuga și gelatina (hidratată în prealabil în apă rece) și transferați crema într-un alt vas, acoperiți-o cu o folie alimentară și lăsați-o să se răcească.
În continuare, pentru pasta de fistic este nevoie să înlăturați și cojița maro de pe sâmburii de fistic. Așadar, fierbeți o oală cu apă și când a dat în clocot, aruncați fisticul în ea și lăsați-l foarte puțin la fiert (2-3 secunde), iar apoi dezlipiți cojile până rămâneți cu partea verde a fisticului.
Țineți minte că sâmburii trebuie să îi puneți la robotul de bucătărie și să îi mixați până obțineți o pastă, la care adăugați zahărul și esența de migdale.
Acum mai rămâne doar să pregătiți brioșele. Așadar, alifiati untul împreună cu zahărul, apoi adăugați ouăle, pe rând, laptele și esența de vanilie. Urmează pasul în care veți amesteca făina și praful de copt în prealabil și adăugați-le la amestecul lichid.
Nu în cele din urmă, coaceți brioșele aproximativ 25 minute la 180 grade și lăsați-le să se răcească. Astfel că, după ce s-au răcit, scobiți o gaură în mijloc și înfigeți, după preferințe, câte o căpșună în locul format.
La final, decorați cu cremă și niște fistic măcinat et voila: brioșe cu crema de fistic.