Rețetă de bruschete cu mozzarella, roșii și busuioc. Preparatul ușor pe care să îl servești în perioada dintre Crăciun și Revelion
Publicat pe 28.12.2023 la 09:25 Actualizat pe 28.12.2023 la 09:25
Ne aflăm în perioada dintre Crăciun și Revelion și cu siguranță îți dorești și tu să te bucuri de un preparat mai ușor, dar nu ai idee ce să pregătești. Ei bine, nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru bruschetele cu mozzarella, roșii și busuioc. Este un preparat gustos și care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această delicatesă simplă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de bruschete cu mozzarella, roșii și busuioc
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de bruschete cu mozzarella, roșii și busuioc este extrem de simplă și nu ai nevoie de multe ingrediente pentru ea. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat simplu și gustos!
Rețetă de bruschete cu mozzarella, roșii și busuioc
În perioada dintre Crăciun și Revelion ar trebui să-ți delectezi papilele gustative cu un preparat simplu, care să nu fie greu la stomac. Pentru asta îți vom prezenta rețeta de bruschete cu mozzarella, roșii și busuioc. Este delicioasă și ar trebui să o încerci și tu măcar o dată.
Ingrediente:
-1 pâine rustică, de preferat baghetă
-2 roșii mari, tăiate cubulețe
-200 g de mozzarella, tăiată felii subțiri
-2 căței de usturoi, tăiați în jumătate
-ulei de măsline
-frunze proaspete de busuioc
-sare
-piper
Mod de preparare:
Taie pâinea în felii de aproximativ un centimetru grosime. Dacă dorești, poți prăji feliile de pâine într-o tigaie cu puțin ulei de măsline pentru a obține o consistență crocantă.
Ia jumătățile de usturoi și freacă-le ușor pe suprafața feliilor de pâine pentru a adăuga un gust delicios de usturoi. Așează cubulețele de roșii și feliile de mozzarella pe feliile de pâine. Stropește generos cu ulei de măsline și adaugă sare și piper după gust.
Poți introduce bruschetele în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius pentru aproximativ 5-7 minute sau le poți găti pe grătar pentru a obține acea notă ușor afumată.
După ce scoți bruschetele din cuptor, presară frunzele proaspete de busuioc deasupra pentru a adăuga prospețime și aromă. Bruschetele cu mozzarella, roșii și busuioc sunt gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de sărățele cu chimen! Preparatul care nu trebuie să îți lipsească de pe masa de Anul Nou