Rețetă de sărățele cu chimen! Preparatul care nu trebuie să îți lipsească de pe masa de Anul Nou
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 27.12.2023 la 19:35
Actualizat pe 27.12.2023 la 19:35
Sărățelele cu chimen sunt gustarea perfectă pentru masa de Anul Nou. Sunt ușor de făcut acasă și nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Ține cont de rețeta de mai jos și vei obține un preparat cu ajutorul căruia îi vei cuceri pe cei dragi.
- Cum prepari cele mai bune sărățele cu chimen
- Preparatul care nu trebuie să îți lipsească de pe masa de Anul Nou
Dacă nu știi cu ce să îți mai surprinzi invitații la masa de Anul Nou, noi îți propunem să încerci această rețetă de sărățele cu chimen. Sunt ușor de preparat și sunt gustarea perfectă.
Rețetă de sărățele cu chimen
Ingrediente:
250 g făină
100 g unt rece
100 g brânză (telemea, parmezan sau brânză de capră, la alegere), rasă
1 ou
1 linguriță boia de ardei (opțional)
1 linguriță chimen măcinat
1/2 linguriță praf de copt
un praf de sare
un praf de piper
Mod de preparare:
- amestecă, într-un castron, făina cu untul rece tăiat cubulețe până vei obține o compoziție omogenă.
- adaugă brânza rasă, oul, chimenul măcinat, praful de copt, sarea și piperul.
- apoi înfășoară aluatul în folie de plastic și lasă-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
- preîncălzește cuptorul la 180°C.
- scoate aluatul din frigider și întinde-l cu un sucitor pe o suprafață ușor presărată cu făină, până când are grosimea dorită, de preferat aproximativ 5 mm.
- cu ajutorul unui cuțit sau al unei forme de decupare, taie săratelele în formele dorite, dreptunghiuri sau cercuri.
- pune apoi sărățelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când devin aurii.
Înainte de a le servi, lasă-le să se răcească, scrie dcnews.ro.
Citește și: Sărățele cu cașcaval și chimen. O rețetă simplă pentru o gustare fragedă și delicioasă