Rețetă de budincă de brânză pufoasă cu puține calorii. Cu ce să înlocuiești făina și zahărul

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 17.02.2025 la 08:41
Actualizat pe 17.02.2025 la 08:41
Rețeta de budincă de brânză este, cu siguranță, unul dintre deserturile care îți amintesc de copilărie. Moale la interior și cu o crustă crocantă la exterior, budinca de brânză pufoasă se face rapid și ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Rețetă delicioasă și cu puține calorii de budincă de brânză pufoasă
Profimediaimages
- Rețetă de budincă de brânză pufoasă cu puține calorii
- Cu ce să înlocuiești făina și zahărul
Rețeta clasică de brânză de budincă de brânză conține făină și zahăr, care pot fi înlocuite cu grișul și îndulcitor. Se poate adaugă și zahăr vanilat, iar la final, budinca poate fi decorată cu fructe proaspete sau congelate, stafide sau fulgi de ciocolată.
Rețetă de budincă de brânză pufoasă
Ingrediente:
- 500 grame de brânză de vaci
- 10 linguri de lapte
- stafide
- trei ouă
- griș
- 6 linguri de unt
- sare
- smântână
Mod de preparare:
Pentru început, se taie mărunt stafidele și se lasă în apă. După ce s-au înmuiat bine, se pun într-un vas cu apă pe foc. Trebuie lăsate să fiarbă, iar mai apoi se scot, se scurg de apă și se lasă la răcit. Între timp, se pregătește budinca, pentru care se bat trei ouă, un praf de sare, lapte și griș.
Se amestecă bine cu un mixer până când se obține o compoziție omogenă. Opțional, se poate rade și coaja unei lămâi și să fie adăugată în compoziție.
Se pune brânza care trebuie să fie scoasă din timp de la frigider și se pun și stafidele, după ce s-au răcit complet. Se amestecă bine din nou, iar mai apoi se topește untul și se pune într-o tavă. Cu jumătatea din cantitatea de unt se unge tava, ca mai apoi să se pună budinca.
Untul rămas se pune pe deasupra și se lasă la cuptor pentru jumătate de oră, la 180 de grade Celsius. La final, după ce s-a gătit complet, se lasă la răcit și apoi poate fi decorată cu fructe, fulgi de ciocolată, stafide sau cu zahăr pudră.
Dacă vrei ca budinca să fie mai fină, este bine ca în loc de ouă întregi să fie folosite doar albușurile, care trebuie bătute cu zahăr pudră și abia apoi cu restul ingredientelor.
Citește și: Tartă savuroasă cu legume și brânză. O rețetă ușoară, bună de servit la orice masă