Rețetă de budincă de paste cu ciuperci şi spanac. Preparatul este delicios pentru cină
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 29.02.2024 la 19:58
Actualizat pe 29.02.2024 la 19:58
Mesele în familie sunt perfecte, iar preparatele alese trebuie să fie delicioase. Budinca de paste cu ciuperci şi spanac se gătește în câteva minute și nici nu ai nevoie de multe ingrediente.
- Rețetă de budincă de paste cu ciuperci şi spanac
- Preparatul este delicios pentru cină
Budinca de paste cu ciuperci și spanac este o alegere delicioasă și sățioasă pentru o masă reconfortantă. Se prepară simplu și nu ai nevoie de multe ingrediente pentru o cină în familie.
Ingrediente
- 250g paste (de preferat tagliatelle sau alte paste late)
- 200g ciuperci (feliate)
- 200g spanac proaspăt
- 1 ceapă medie (tocată fin)
- 2 căței de usturoi (mărunțiți)
- 200ml smântână lichidă
- 100g parmezan ras
- 2 linguri de ulei de măsline
- Sare și piper după gust
- Oregano sau alte ierburi preferate pentru a condimenta
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Pregătiți pastele: Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, dar reducând timpul de fierbere cu 1-2 minute, deoarece se vor mai găti în cuptor. Scurgeți pastele și lăsați-le deoparte.
Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline. Adăugați ceapa tocată și căliți-o până devine translucidă. Adăugați apoi ciupercile și usturoiul, și gătiți-le până când ciupercile încep să se înmoaie și se rumenesc ușor. Adăugați spanacul: Adăugați spanacul proaspăt în tigaie și amestecați-l până când se înmoaie și se micșorează în volum.
Condimentați amestecul de ciuperci și spanac cu sare, piper și orice alte ierburi doriți, cum ar fi oregano sau cimbru. Într-un castron, amestecați smântâna cu jumătate din cantitatea de parmezan ras.
Într-o tavă de copt unsă cu puțin ulei, așezați un strat de paste fierte. Adăugați apoi amestecul de legume peste. Turnați sosul de smântână și parmezan peste legume și paste. Finisați cu parmezan: Presărați restul de parmezan ras deasupra budincii.
Puneți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți budinca timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când este frumos rumenită și bulează. După ce ați scos budinca din cuptor, lăsați-o să se odihnească câteva minute înainte de a o porționa. Serviți caldă, fiind o alegere delicioasă pentru o cină sau prânz reconfortant.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de omletă cu brânză de burduf. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi să fie pufoasă