Rețetă de pui cu smântână. Preparatul delicios pentru masa în familie
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 16.01.2024 la 00:49
Actualizat pe 16.01.2024 la 00:49
Rețeta de pui cu smântână este delicioasă și va satisface papilele gustative chiar și pentru cei mai pretențioși. Preparatul se poate consuma alături de legume, orez sau paste, iar cina va fi perfectă.
- Rețetă de pui cu smântână
- Preparatul delicios pentru masa în familie
Carnea de pui este printre cele mai consumate tipuri de către români și este deliciosă. Rețeta de mai jos este perfectă pentru a fi preparată și servită la o cină în familie. Se gătește simplu, iar rezultatul va fi ideal și va satisface gusturile tuturor pretențioșilor.
Ingrediente
- 4 bucăți de piept de pui
- 1 ceapă mare, tocată
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 200 ml smântână
- 1 lingură de făină
- 2 linguri de unt sau ulei
- 200 ml supă de pui
- Sare și piper, după gust
- Mărar sau pătrunjel proaspăt, tocat (opțional)
Mod de preparare
Într-o tigaie mare sau cratiță, încingeți untul sau uleiul la foc mediu. Adăugați bucățile de piept de pui în tigaie și prăjiți-le până devin aurii pe ambele părți. Scoateți-le din tigaie și așezați-le deoparte.
În aceeași tigaie, adăugați ceapa tocată și usturoiul mărunțit. Căliți-le până devin moi și aurii. Adăugați făina și amestecați bine pentru a o încorpora în ceapă și usturoi. Gătiți timp de 1-2 minute pentru a elimina gustul de făină.
Întoarceți bucățile de pui în tigaie și turnați supa de pui. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când puiul este gătit în interior. Adăugați smântâna și amestecați bine. Gătiți timp de încă 5-7 minute la foc mic până când sosul se îngroașă și puiul este pătruns. Gustați și ajustați sarea și piperul după preferință. Opțional, presărați mărar sau pătrunjel proaspăt tocat înainte de servire.
Acest preparat delicios poate fi servit alături de orez, cartofi piure sau paste.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de cheesecake vegan. Un desert sănătos și extrem de delicios