Rețetă de paste cu ciuperci, șuncă și mozzarella. Un deliciu pe care să-l pregătești astăzi
Publicat pe 04.01.2024 la 13:27 Actualizat pe 04.01.2024 la 13:55
Pentru că a trecut Revelionul și probabil îți dorești să servești un preparat delicios, noi îți vom prezenta rețeta de paste cu ciuperci, șuncă și mozzarella. Este un deliciu pe care să-l pregătești astăzi. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de paste cu ciuperci, șuncă și mozzarella
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de paste cu ciuperci, șuncă și mozzarella este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este o delicatesă pe care ar trebui să o încerci și tu măcar o dată. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos!
Rețetă de paste cu ciuperci, șuncă și mozzarella
Ingrediente:
-300 g de paste
-200 g de ciuperci, feliate
-100 g de șuncă
-200 g de mozzarella
-2 linguri de ulei de măsline
-2 căței de usturoi
-sare
-piper
-pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare:
Fierbe pastele în apă sărată conform instrucțiunilor de pe ambalaj până devin al dente. Scurge-le și păstrează puțină apă de fierbere. Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline și călește usturoiul mărunțit până devine auriu.
Adaugă ciupercile și șunca tăiate cubulețe. Gătește-le până când ciupercile se înmoaie și șunca își schimbă culoarea. Adaugă pastele fierte în tigaie și amestecă-le cu ciupercile și șunca. Dacă este nevoie, adaugă puțină apă de la fierberea pastelor. Condimentează cu sare și piper după gust.
Adaugă mozzarella cubulețe și amestecă până se topește și devine cremoasă. Servește pastele cu ciuperci, șuncă și mozzarella presărate cu pătrunjel proaspăt tocat. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu miere și cafea. Desert potrivit pentru clipele petrecute în familie